{{ message.message }}
{{ button.text }}

Hoe voorkom je Sintstress bij je kind?

Toch hebben sommige kinderen al Sintstress zodra de pepernoten in de winkel liggen. Hoe voorkom je die Sintstress bij je kind?

Afbeelding blog 'Hoe voorkom je Sintstress bij je kind?'
Met alle commotie van de laatste tijd zou je het bijna vergeten, maar Sinterklaas moet op de eerste plaats een geweldig feest zijn. Toch hebben sommige kinderen al Sintstress zodra de pepernoten in de winkel liggen. Hoe voorkom je die Sintstress bij je kind?chocoladeletter  

Begin niet te vroeg!

Tegenwoordig liggen de pepernoten al direct na de zomervakantie in de winkel, niet veel later gevolgd door de chocoladeletters, schuimpjes en banketletters. Hoe lekker het ook allemaal is, koop het op zijn vroegst pas in november. Mocht je kind het in de winkel zien liggen, geef dan aan dat het nog lang geen Sinterklaas is.  

Maak een aftelkalender

Jonge kinderen hebben nog geen besef van tijd. Aangezien de verkoop van Sinterklaas producten al zo vroeg begint, kan de periode tot de Sinterklaasintocht voor hen dan ook vreselijk lang duren. Help je kind door een aftelkalender te maken. Zo weet hij precies waar hij aan toe is.  

Probeer teveel prikkels te vermijden

Is Sinterklaas in het land? Dan begint de Sintstress voor veel kinderen pas echt. Meerdere Sinterklaasfilms in de bioscoop, diverse Sinterklaasprogramma`s op televisie, Sinterklaasvoorstellingen en intochten door het hele land. De laatste jaren kun je nergens in ons land meer om de Sint heen. Toch kun je als ouder die Sintstress behoorlijk verminderen door een aantal maatregelen te treffen. Het is belangrijk om je kind een beetje te beschermen door teveel aan prikkels te vermijden. Naar de bioscoop gaan is erg gezellig, maar kies er voor om naar maximaal één Sinterklaasfilm te gaan. Spreek met je kindje af dat hij één Sinterklaasprogramma mag volgen op televisie. Hebben jullie uitnodigingen voor meerdere Sinterklaasfeesten? Maak een keuze. Kies bijvoorbeeld voor het Sinterklaasfeest van één van jullie werkgevers en één Sinterklaasfeest met de familie. Vooral als je kind ook al op de crèche of op school Sinterklaas viert is dit meer dan genoeg. Maak afspraken over 'het opzetten van het schoentje', dus niet iedere dag, maar bijvoorbeeld alleen op zaterdagavond.  

Bang voor Sinterklaas?

Sinterklaas1 Is je kindje bang voor Sinterklaas? Laat hem dan langzaam wennen. Dit kan door het voorlezen van boekjes. Ook kun je in eerste instantie bij een intocht het beste een beetje afstand houden van Sint en zijn Pieten.  

Gebruik Sinterklaas nooit als machtsmiddel

Herinneringen aan Sinterklaas horen suikerzoet te zijn. Door Sinterklaas als machtsmiddel te gebruiken ("Als je nu niet gaat slapen, dan krijg je geen cadeautjes van Sinterklaas" ) zullen deze herinneringen eerder bitterzoet worden en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Geschreven door mama Nienke

Tags:

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je