{{ message.message }}
{{ button.text }}

Hoe vervoer je je kind veilig per fiets?

Afbeelding blog 'Hoe vervoer je je kind veilig per fiets?'

Fietsen met je kind is hartstikke leuk! Je kindje geniet van het rondkijken en jij geniet mee. Kon je vroeger pas met je kindje op de fiets als hij of zij tenminste een maand of 10 was (en dus stevig kan zitten), tegenwoordig zijn er diverse mogelijkheden om ook de allerkleinste baby al veilig per fiets te vervoeren.

Bakfietsen

De laatste jaren zie je hem steeds vaker in het straatbeeld: de bakfiets. Ideaal als je meerdere kinderen hebt of ook fietsend de boodschappen voor de hele week wilt doen. In sommige bakfietsen met een bak kunnen wel 4 kinderen. Denk hierbij aan merken als Babboe. Er zijn speciale baby- of peuterschalen verkrijgbaar, zodat je kindje altijd veilig zit. De prijzen lopen erg uiteen: van ongeveer 700 tot wel 2000 euro. Ook zijn er elektrische bakfietsen verkrijgbaar. Is deze tweewieler toch echt boven je budget? Kijk dan eens op Marktplaats voor een stevig, veilig tweedehands exemplaar maar een iets goedkopere bakfiets. Het is slim om eerst even te testen voor je tot aankoop over gaat. Zo heeft Babboe speciale Open Dagen om ze te kunnen testen. Kijk voor meer informatie op www.babboe.nl of ga eens langs bij een fietswinkel.

De fietskar

Is je budget te laag voor een bakfiets of heb je geen ruimte om een bakfiets te stallen? Dan is een fietskar misschien wel een oplossing. Deze kar wordt aan de achterzijde van je fiets gekoppeld. Dit vinden sommige moeders wel een nadeel, aangezien je je kindje op deze manier niet goed kunt zien. Je hebt fietskarren in zeer veel verschillende soorten en maten. Laat je in de fietswinkel altijd goed adviseren en kies niet meteen de goedkoopste. Het gaat hier immers om de veiligheid van je kind.

De Moederfiets

Ga je toch het liefst voor een ‘gewone’ tweewieler, ook wel de damesfiets genoemd. Kies dan voor een heuse ‘Moederfiets’. Een Moederfiets is zo gebouwd dat je ook met twee kindjes veilig en comfortabel op weg kunt gaan. Heb je drie kinderen en zijn de oudste twee 3 jaar of ouder? Ook dan kun je in de meeste gevallen je kindjes per tweewieler vervoeren. Er zijn namelijk nu zogenaamde ‘Duozitters’ verkrijgbaar. Een zitje voor achterop, geschikt voor twee kindjes. Ook een baby kun je tegenwoordig veilig achterop in zijn of haar Maxi Cosi vervoeren. Daar zijn speciale standaards voor verkrijgbaar.

Met wat voor fiets vervoeren jullie je kinderen? Een bakfiets, damesfiets of toch een hybride fiets?

Geschreven door mama Nienke

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je