{{ message.message }}
{{ button.text }}

Hoe te handelen als je kind voorloopt op school?

Onze kleine meid ligt qua ontwikkeling aardig voor op haar leeftijdsgenoten, morgen hebben we een gesprek met school...

Afbeelding blog 'Hoe te handelen als je kind voorloopt op school?'

Eerder heb ik een blog geschreven over mijn dochter. Over dat ze zo'n snelle meid is, die qua ontwikkeling toch wel echt een stukje voorloopt op haar leeftijdsgenootjes. Morgen hebben we eindelijk een gesprek met school over hoe nu verder, want dat ze niet op haar plek zit is wel duidelijk.

Al sinds ze een klein frummeltje is, is ze continu bezig met zichzelf uit te dagen en met 'leren'. Zoals het was, was het nooit genoeg voor haar, ze wilde altijd maar meer. Iets wat haar ontzettend siert, maar wat haar ook in de weg zit. Ze kon al snel zelf zitten, liep al met haar eerste verjaardag en kon op haar tweede verjaardag hele gesprekken voeren met andere mensen.

Nu zit ze sinds maart in groep 1 en is hier na de zomervakantie (omdat ze van maart is) weer verder gegaan. Maar we merken steeds meer en meer dat ze niet op haar plek is. Waar de andere kinderen lekker bezig zijn met spelen, is zij continu op zoek naar meer uitdaging. Ze leest al, kan tellen en cijfers lezen tot minimaal 100. Noemt alle even getallen tot 100, kan sommetjes maken en regelt het allemaal wel.

Op school is ze heel tevreden, ze wil graag iedereen pleasen en doet alles met een grote glimlach. Thuis zet ze zich steeds meer af en benoemt ze dat ze alles zo saai begint te vinden. Helaas is groep 1 en 2 gescheiden, waardoor het verschil steeds meer opvalt. Niet alleen qua cognitieve vaardigheden, maar ook sociaal emotioneel.

Nu hebben we morgen gelukkig een gesprek met de juf en de ib-er, omdat het de juf ook steeds meer opvalt hoe ver ze is. Ze heeft ook wel benoemd dat nog 1,5 jaar kleuterklas waarschijnlijk geen optie is voor onze kleine meid. Dit zou dus betekenen dat ze na de kerstvakantie misschien naar groep 2 wordt gezet en dan na de zomervakantie naar groep 3 zou gaan.

Hebben jullie tips voor mij om dit gesprek in te gaan? 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je