{{ message.message }}
{{ button.text }}

Hoe straf jij je kind(eren)??

Ieder kind is wel eens stout of wil niet luisteren. Maar hoe gaan jullie daar als ouders mee om? Met andere woorden hoe “straffen” jullie?

Afbeelding blog 'Hoe straf jij je kind(eren)??' Achtergrond blur afbeelding

Ieder kind is wel eens stout of wil niet luisteren. Maar hoe gaan jullie daar als ouders mee om? Met andere woorden hoe “straffen” jullie, jullie kind(eren)? Ik las laatst namelijk een artikelen waarin werd gesproken over pedagogisch “straffen” van kinderen. Wat wij doen blijkt absoluut niet pedagogisch verantwoord. Indien er ruzie is over speelgoed en ze kunnen niet samen spelen, dan wordt het weggenomen en kunnen ze iets anders kiezen om mee te spelen en ook wordt er wel eens een van de kids in de hoek gezet (of bij andere van jullie misschien wel op een stoel, op de gang of op de trap). Dit blijkt allemaal niet pedagogisch verantwoord. Je sluit je kind dan buiten en dat is weer niet goed voor kinderen.

Wat is wel pedagogisch verantwoord?! Leg je kind in “gewone taal” en duidelijk uit waarom iets niet mag of waarom gedrag niet getolereerd wordt en beloon vooral positief gedrag.

Wij doen een combinatie van wel en niet pedagogisch verantwoord. Die hoek is bij ons soms echt wel nodig als is het maar voor een minuut of twee. Daarna wordt in “gewone” taal uitgelegd waarom er in de hoek gezeten moest worden, maar ook belonen wij positief gedrag door middel van complimentjes.

Hoe gaat dit bij jullie in z’n werk? En zijn jullie er dan mee bezig of het pedagogisch verantwoord is ja of nee? (Wij in ieder geval niet hoor ;-)

Tags: #Kids & Zo

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je