{{ message.message }}
{{ button.text }}

Hoe overleef je een drukke ochtendspits?

drukke ochtendspits met kinderen

Die drukke ochtenden met kinderen vallen lang niet altijd mee. Ze worden niet voor niets gekscherend 'ochtendspits' genoemd. Jij werkt en de kinderen moeten in de ochtend voor dag en dauw klaar zijn om naar het kinderdagverblijf te gaan of je kindje moet om klokslag half negen op school zijn. Jij bent moe, de kinderen misschien ook nog, dus zeker geen ideale combinatie. Toch zijn er wel manieren om het voor jullie allemaal wat 'dragelijker' te maken.ochtend

Snelle beauty

Natuurlijk wil jij er op het schoolplein of op het werk representatief uitzien, maar dat wil niet zeggen dat je uren voor de spiegel moet staan. Moet je haar eigenlijk gewassen worden en heb je weinig tijd? Gebruik een Droogshampoo en doe je haar in een staart of knot. Zorg verder dat je make-up altijd netjes bij elkaar op een vaste plek ligt en je kleding ook al klaar ligt. Zo ben jij binnen no-time een snelle beauty!

Creëer rust voor jezelf en je kind

Door je de avond van te voren al een beetje voor te bereiden op de volgende ochtend, creëer je wat meer rust. Is het iedere ochtend weer kledingstrijd met je kind? Dit is echt niet nodig. Leg s `avonds de kleren van je kind al klaar. Eventueel kan je dit ook samen met je kind doen.  Zo kleedt je kind zich de volgende ochtend waarschijnlijk zonder morren aan. Zet de wekker eens een kwartiertje eerder. Zo vermijd je een race tegen de klok. Reageer rustig naar je kind toe. Door te mopperen en te schreeuwen, duurt het alleen maar langer voor je kind zich aankleedt of zijn boterham opeet. Probeer dus rustig te blijven, ook al ben je het misschien niet. Zet eventuele broodtrommeltjes, fruitbakjes en bekers ook al s `avonds klaar. Zo hoef je niet last minute alles af te zoeken naar een verdwaalde beker of trommel.

Het ontbijt

Heeft je kind in de ochtend niet veel trek ? Dat kan: niet iedereen heeft direct na het opstaan meteen zin om te eten. Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag, maar dat hoeft niet perse altijd een boterham te zijn. Veel kinderen krijgen vroeg in de ochtend nog geen boterham naar binnen, terwijl ze genieten van een bordje pap of een schaaltje Cornflakes of Honingringetjes met melk / yoghurt. Ga in ieder geval nooit de strijd aan over eten.

Het hoeft niet perfect!

Het allerbelangrijkste is om te onthouden dat het allemaal niet perfect hoeft. Is het zo erg als je kind een keer met een 'chocoladepasta-mond' naar school gaat? of jij geen lippenstift op hebt? Onthoud: er zijn altijd ergere dingen. Geschreven door mama Nienke

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je