{{ message.message }}
{{ button.text }}

Hoe overleef je een drukke avondspits?

Drukke avondspits met kinderen

Druk, druk, druk. Soms zijn er avonden dat je blij bent dat het 19.00 uur is en de kinderen lekker slapen. Herken je dat gevoel? Daar hoef je je als toegewijde moeder echt niet voor te schamen. Vooral als je naast het moederschap ook nog eens buitenshuis werkt, kan de zogenaamde avondspits met kinderen behoorlijk druk zijn. koken

Het scenario

Je hebt bijvoorbeeld dit scenario: manlief later thuis van zijn werk en jij haast je na het werk naar het kinderdagverblijf, oma of de buitenschoolse opvang om je kinderen op te halen. De kinderen zijn nog lekker aan het spelen en zijn eigenlijk helemaal niet van plan om mee naar huis te gaan. Eindelijk in de auto of op de fiets, mopperen de kinderen dat ze zo`n trek hebben en wel NU willen eten. Eenmaal thuis probeer jij voor je ongeduldige kroost nog snel een lekkere en verantwoorde maaltijd op tafel te zetten. Tijdens het koken hangt er een kind krijsend aan je been, terwijl de ander boos is omdat hij niet mag kleien. Ondertussen zie je dat de aardappels overkoken en het vlees verdacht zwart begint te worden. Vervolgens komt vriendlief thuis die zichtbaar baalt dat er nog geen bord eten op tafel staat. In je hoofd ben je inmiddels al bezig met hetgeen dat nog komen gaat: de kinderen moeten namelijk ook nog in bad en voorgelezen worden. Herken jij dit ook? Dan is het tijd om aan de bel te trekken. Vanaf nu ga je het anders doen!  

Plannen is het toverwoord

Wil je die drukke avondspits niet meer? Helemaal kom je er in de meeste gevallen niet onderuit, maar toch is plannen zeker het toverwoord. Hieronder enkele tips: -Zorg dat je bij thuiskomst nauwelijks nog iets aan het eten hoeft te doen. Daarvoor zijn verschillende manieren te bedenken. Zo kun je voor 2 dagen koken, eten invriezen of iets gemakkelijks, als een pizza, eten. -Zet je kinderen bij thuiskomst even voor de televisie. Meestal komen zij dan even tot rust en kun jij rustig koken. -Probeer, indien mogelijk, de taken met je partner wat beter te verdelen. -Doe rustig aan. Laat aan je kinderen niet merken dat je gestrest bent. Dit gevoel zullen de kinderen dan overnemen, waardoor het alleen maar drukker wordt.  

Loslaten

Het is juist op dergelijke momenten belangrijk om af en toe los te laten. Het is toch geen schande als je kinderen een keer een afbakpizza eten? Of als ze niet iedere dag in bad gaan? Het perfect willen doen is vaak de grootste valkuil van een drukke moeder. Door los te laten ga je ook  meer genieten van de simpele momenten in het leven. Veel succes! Geschreven door mama Nienke

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je