{{ message.message }}
{{ button.text }}

Hoe overleef je de Decemberstress?

Hoe overleef je dan deze maanden? Dat is een vraag die ik mezelf ook wel eens afvraag. Wat hier in huis werkt deel ik graag met jullie.

Afbeelding blog 'Hoe overleef je de Decemberstress?'

Hoe overleef je de Decemberstress?

Het begint hier in huis nog een maand eerder. Namelijk in November.

Waarom? Maud is op 10 November jarig. En op 11 November hebben we hier in Noord Holland ook nog eens Sint Maarten.

Hoe overleef je dan deze maanden? Dat is een vraag die ik mezelf ook wel eens afvraag. Wat hier in huis werkt deel ik graag met jullie in dit blog.

Allereerst hou ik van overzicht. In de keukenkast hebben we een grote maand kalender hangen. Hierop schrijf ik wat we allemaal te doen hebben en de belangrijke, leuke gebeurtenissen worden extra uitgelicht met een tekeningetje of een andere kleur stift. Bij het zien van de maand November krijg ik zelfs nog stress!

Vervolgens hebben we voor de meiden een eigen week kalender. Hierop staat duidelijk wat er gaat gebeuren in de week. Natuurlijk in kindertaal en met plaatjes.

Zoals ik al zei begint het hier op 10 November. Trakteren op school maar het grote feest vieren we meestal op de zaterdag (Toevallig deze keer niet omdat Maud nog een zwemles heeft, en eind van de maand mag ze afzwemmen, dus zo min mogelijk kan missen)

Het liefst vieren we alles op zaterdag omdat we dan zondag een dag niks hebben. Bijkom dag noemen we het hier. Niets moet, alles mag als het maar in en om huis is.

Deze keer dus toch op de zondag. Hoe ongelukkig ook, Sinterklaas heeft besloten om op zondag hier in het dorp aan te komen. Dus tijdens het feestje moeten we natuurlijk ook Sinterklaas welkom heten in ons dorp.

Zaterdag komt de goede man op de televisie. Kortom een druk Sinterklaas\feest weekend voor de boeg.

Dan zijn de meiden op school ook al bezig met een mooie lampion voor het Sint Maarten. En ja onze meiden zijn gek op snoep (Hebben het zelden in huis want een zak snoep moet op ook..)

En gek op de sfeer die er omheen hangt. Ik noem, een mooie lampion, lichtjes, in het donker buiten zijn, lekker hard zingen en ook nog eens mensen blij maken met hun vrolijkheid. Dan krijgen ze er ook nog eens een snoepje voor! Helemaal goed dus.

Zodra het donker word, staat papa bij de deur en rent mama het dorp door achter 2 vrolijke, drukke meiden aan.

Na deze drukke maar o zo gezellige week begint het hele feest rondom Sinterklaas.

Floortje maakt een surprise en Maud volgt het Sinterklaasjournaal. Beide volledig in de ban van de lieve man en zijn hulp. Floortje gelooft al 2 jaar niet meer. Ze twijfelde al heel lang of het allemaal wel echt was, maar ook omdat ze altijd ziek werd van alle stress wat er bij kwam kijken. Samen hebben we besloten het te vertellen. Het geeft haar een stuk rust, maar al die magie er omheen zorgt nog voor veel stress.

De pakjes avonden hebben we toen de meiden nog heel klein waren al heel snel gebombardeerd naar pakjesmiddag. Overdag dus lekker optijd weer thuis, nog even lekker spelen met alle nieuwe speelgoed voor we naar bed gaan.

Oh ja en alle opa’s en oma’s komen tegelijk het ene jaar bij ons en het andere jaar bij mijn zusje. Alles in 1 keer!

Denk je alle drukte te hebben gehad, komt de kerst er nog aan.

Kerstboom in huis, kerstdiner op school, nog meer familie bezoekjes en als afsluiter ook nog eens laat naar bed en als klap op de vuurpijl, letterlijk de vuurpijlen die door de lucht vliegen!

Super gezellig maar ik zal blij zijn als we in Januari zitten.

Vorige week begon alle spanning alweer duidelijk voelbaar te worden bij Floortje. Ze is weer erg druk en tict en dwangt wat af. Maar vergeet Maud ook niet. Druk, druk, druk.

En ik? Uhm. Kan eerlijk zeggen dat mijn dwang deze maanden stiekem vaak om de hoek komt kijken. Papa? Haha dat hij nog niet gillend het huis uit rent is een wonder! Onze rots in de branding!

Goed. Hoe gaan we deze maanden zo goed mogelijk doorkomen?

Uhm tja. Wat we wel geleerd hebben in die 9 jaar is zorgen voor duidelijkheid en structuur! Maar ook praat met elkaar! Hoe voel je je? Heb je hulp nodig? Hoe kunnen we elkaar er doorheen helpen?

  • -Vandaar onze maand kalender, maar ook de weekkalender om het kleiner, dus overzichtelijker te maken.
  • -Zodra de verjaardag van Maud voorbij is hebben we een aftelkalender hangen tot pakjesdag.
  • -Elke zaterdag dat Sinterklaas in het land is mogen ze hun schoen zetten. (Duidelijkheid)
  • -1 dag Sinterklaas vieren met zijn allen.
  • -Na de Sinterklaas versieren we het huis in de kerstsferen.
  • -1 kerstdag druk en dus met andere mensen. De andere dag houden we het in en om ons huis met ons gezinnetje.
  • -Oud en nieuw? Vieren we thuis. Thuis in eigen huis, eigen bed. Met vrienden of familie.
  • -Tussendoor veel rustmomenten en dus zo min mogelijk gekkigheid.

Zo zien onze ‘stress’ maanden er uit.

Oh ja en dan maken we natuurlijk flink gebruik van onze kettingen en sleutelhangers! Deze draaien overuren. Ze gaan overal mee naar toe en ondertussen hebben we ze in vele verschillende kleuren, dus ze passen overal bij.

Floortje gebruikt ze volop, maar ook Maud draagt graag een ketting.

Maud: ‘Als ik boos ben, of als het even niet lukt, bijt ik in mijn ketting, want dat mag, en dan gaat het weer beter met me.’

Wil je ook zo’n mooie ketting of sleutelhanger bij je dragen deze maanden?

Of misschien wil je er wel 1 cadeau doen? Neem dan eens een kijkje op onze site.

https://www.facebook.com/FrieBijtjes/

http://friebijtjes.nl/

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je