{{ message.message }}
{{ button.text }}

Hoe mijn keizersnede een drama werd.

Hoe een normale keizersnede een drama werd op oudjaarsdag en waar ik bijna 6 maanden later nog steeds zoet mee ben.

Afbeelding blog 'Hoe mijn keizersnede een drama werd.'

Op 31 december om 14:00 was mijn keizersnede gepland omdat ik bij de 1e bevalling mijn stuitje brak. 

Aangekomen op de OK werd ik op het bed gelegd waar de keizersnede op uitgevoerd zou worden en werd de ruggenprik geplaatst door de anesthetist. Nadat deze geplaatst werd en er testen werden uitgevoerd heb ik meerdere malen aangegeven dat ik nog gevoel had in mijn benen en buik en dit ook laten zien door mijn benen een stukje op te tillen. Ze hebben toen mijn bed gekanteld in de hoop dat de verdoving zou gaan zakken naar mijn buik toe. 

Toen dit niet het geval was hebben ze me weer overeind getild tot zit houding maar werd er even vergeten dat ik wel verdoving had gehad en dus niet 100% zelf kon zitten. 

Nadat ik weer lag zijn ze gaan wroeten en hebben ze gewacht totdat de verdoving ging werken. Ondertussen werd alles klaar gemaakt en mn buik afgeplakt en werd er een scherm geplaatst zodat ik niks kon zien.

Terwijl ik bleef vertellen dat ik alles voelde wat ze deden als een plester opplakken, de jodium die koud aanvoelde en de pincet tegen mijn tenen hebben ze toch de keuze gemaakt te gaan snijden zonder dat ik of mijn vriend hiervan af wist.

Toen ze waren begonnen met snijden en trekken en duwen ben ik ook begonnen met schreeuwen dat ik alles voelde en dat ik vreselijke pijn had. Hierdoor hebben ze me plat gespoten met morfine waardoor ik half van de wereld raakte en niet meer kon reageren maar wel alles voelde.

Op het moment dat dit allemaal gaande was kon ik geen kant op en lagen mijn handen vast onder een soort touw en bleef er maar iemand tegen me aan praten dat het er bijna opzat. 

Toen mijn dochter eenmaal geboren was en op mijn borst lag was ik redelijk afgeleid van de pijn en vol van adrealine van wat er allemaal gebeurd was. De gyneacoloog en zijn co-assistent begonnen met hechten en het vertellen wat ze in de kerstvakantie gedaan hadden tegen elkaar en zelfs nog af te spreken wie welk stukje mocht hechten. 

Eenmaal aangekomen op de uitslaapkamer werd er een infuus aangelegd met pijnstilling, Ook dit zou moeten werken en zou ervoor moeten zorgen dat ik mede dankzij de adrealine en de pijnstilling kon gaan genieten van mijn dochter. 

Door het infuus zodat de baarmoedermond zou samentrekken kreeg ik naweeen en hebben ik en mijn partner 3x op de bel gedrukt dat de pijn niet meer te doen was. De desbetreffende zuster bleef volhouden dat het maar 2/3 uur duurde en dan het infuus eraf mocht. Totdat wij nattigheid voelde aan de zijkant in bed en bleek dat het pijnstillende infuus niet was aangesloten maar rechtstreeks mijn bed in liep. Gelukkig hoefde ik toen nog maar een 20 minuten eraan te hangen en had ik alles erop zitten. 

Niet wetende dat er stukjes waren blijven zitten in mijn buik en dat ik 5 maanden later nog steeds zou vloeien en continue met pijn rondloop en inmiddels half functioneer. 

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je