{{ message.message }}
{{ button.text }}

Hoe maak je vrienden in je nieuwe woonplaats?

De vraag is natuurlijk hoe je nieuwe mensen gaat ontmoeten en of je met deze nieuwe mensen ook vrienden kunt en gaat worden.

Afbeelding blog 'Hoe maak je vrienden in je nieuwe woonplaats?'

Als je gaat verhuizen naar een nieuwe woonplaats is het natuurlijk ontzettend leuk dat je nieuwe mensen gaat ontmoeten. De vraag is natuurlijk hoe je nieuwe mensen gaat ontmoeten en of je met deze nieuwe mensen ook vrienden kunt en gaat worden.

Het is natuurlijk hartstikke gezellig als je vrienden hebt in je nieuwe woonplaats.

Hoe ga je dit aanpakken?

Je kunt op verschillende manieren veel nieuwe vrienden maken in je nieuwe woonplaats. Vaak ontmoet je via je kinderen veel nieuwe mensen. Je kunt dan denken aan de sportclubjes van je kinderen. Of op het schoolplein waar veel moeders staan. Je kinderen willen dan bijvoorbeeld graag bij hun nieuwe vriendje of vriendinnetje gaan spelen. Als ze dit willen spreek je ook de ouders van de kinderen. En op deze manier kun je bevriend raken met de ouders van de nieuwe vriendjes en vriendinnetjes van je kinderen.

Waar ontmoet je makkelijk nieuwe mensen?

Als je van sporten houdt kun je jezelf opgeven voor een sportclub en via je eigen nieuwe sportclub kun je nieuwe mensen leren kennen. Een teamsport is natuurlijk ook een goede optie om nieuwe vrienden te maken. Je kunt na afloop van een wedstrijd gezellig een drankje doen en bijkletsen. Mocht je veel tijd over hebben dan kun je erover nadenken om vrijwilligerswerk te gaan doen. Veel organisaties kunnen vrijwilligers gebruiken en het is een gezellige manier om nieuwe mensen te ontmoeten. En zeker als het ook andere vrijwilligers zijn je hebt dan ook vaak dezelfde interesses. Je wilt graag iets voor een ander doen.

Het kan natuurlijk ook dat je via je werk, je collega’s je nieuwe vrienden kunnen gaan worden. Je kunt na je werk met je collega’s gezellig iets gaan eten of drinken. En met de collega’s met wie je het heel goed kunt vinden kun je vaker iets afspreken.

Ook kun je een cursus gaan volgen. Je kunt cursussen volgen bij diverse instituten en je ontmoet dan ook mensen die dezelfde interesse als jou hebben en zo kun je ook nieuwe vrienden maken. En je zou dan ook jouw hobby thuis met andere mensen kunnen uitoefenen.

Mamaplaats!

Verder kun je je aanmelden bij diverse forums en dan kun je daar ook een oproepje plaatsen dat je op zoek bent naar nieuwe contacten en wie weet komen daar leuke contacten uit voort. Natuurlijk kun je ook een oproepje plaatsen op mamaplaats en uitleggen dat je pas in je nieuwe woonplaats bent komen wonen en dat je graag in contact zou willen komen met andere moeders. En mochten de andere mama’s ook graag in contact met je willen komen dan zou je af kunnen spreken. Je zit in dezelfde levensfase, je hebt allebei kinderen, je vindt schrijven op mamaplaats leuk en je kinderen zouden ook met elkaar kunnen spelen. En dan heb je meteen nieuwe vrienden en je kinderen ook. Als je dingen gaat doen die je leuk vindt en passen bij je persoonlijkheid ontmoet je vanzelf andere leuke mensen waar je mee bevriend kunt raken.

Geschreven door mama Gea

Tags:

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je