{{ message.message }}
{{ button.text }}

Hoe het voelt als baby huilt

Nou bijna net zo dramatisch als het huilen van baby zelf ....

Afbeelding blog 'Hoe het voelt als  baby huilt'

En dan bedoel ik natuurlijk niet het standaard 'ik ben wel moe maar ik ga echt niet slapen' huiltje.Maar het serieuze werk. De hysterische paniekachtige huil- nee krijsbui waarbij haar gezicht rood aanloopt, het snot met de tranen van haar wangen afdruipt en het volume dusdanig hoog is dat mijn moeder het 3 straten verder ook kan horen.

Vannacht had ze er zo één. We lagen op bed en ergens op de achtergrond hoorde ik haar een beetje jammeren.
Dat is eigenlijk niet zo spannend, meestal is ze dan haar tut kwijt of moet ze weer even haar draai vinden.

Ze bleef alleen jammeren en het ging over in huilen.. Dit heb ik even 10 minuten aangekeken maar het zag er niet naar uit dat ze weer in slaap zou vallen. Toch maar even kijken dan. 

Zodra ik haar slaapkamer inliep wist ik eigenlijk al dat het hier dan niet bij zou blijven,en inderdaad ze was niet echt meer te troosten. Geen probleem, manlief was al onderweg om een flesje voor liv te maken.

Het leek me wel zo fijn voor haar om dan gelijk even te kijken of ze dan ook een schone luier nodig had maar dit was duidelijk geen succes. Zodra ik haar op het aankleedkussen probeerde te leggen zette ze het op een krijsen..

Wat volgde is de hysterische krijsbui waar ik het eerder over had. Mevrouw is compleet over haar toeren en is niet meer rustig te krijgen. Het lijk wel alsof ze compleet in paniek is of ergens pijn heeft. 

Nou ik kan jullie vertellen, mijn hart voelde ongeveer wel zoals op het plaatje. Wat kun je je compleet machteloos voelen op zo'n moment.

Toen het flesje klaar was ben ik met haar op de bank gaan zitten en heen en weer gaan wiegen en na een paar keer huilen tussen de slokjes door werd ze wonder boven wonder ineens rustig. Nog na schokkend van alle drama dronk ze rustig haar flesje leeg. 

Een paar flinke boeren later leunt ze rustig tegen me aan en begint met een heel lief stemmetje vrolijk te kletsen.....
De opluchting was natuurlijk groot maar waar was dan in hemelsnaam al die paniek voor?

We zullen het wel nooit weten want helaas kan ze het nog niet vertellen.

Ik besef me nu wel des te meer hoe zwaar het moet zijn voor moeders die dit dagelijks (of nachtelijks) meemaken.
En voor alle mama's die het nodig hebben: Een dikke knuffel, en enorm veel respect!

Of ben ik gewoon een enorm mietje....  :) 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je