{{ message.message }}
{{ button.text }}

Hoe gastvrij ben jij?

Interessante titel midden in deze apparte tijd, waarin er zoveel gebeurt en veranderd in de wereld! #30DayBlogChallange

Afbeelding blog 'Hoe gastvrij ben jij?'

Hoe gastvrij ben ik eigenlijk?

Familie

Alle familie mag altijd langs komen. Maakt niet uit hoe laat! Ik vind het fijn als mijn mama even koffie komt drinken en met de kids komt knuffelen. Als mijn papa met zijn vrouw en mijn (stief)zusjes langs komen op verjaardagen, of gewoon zomaar. Of als mijn broer gezellig pizza komt eten s'avonds. Familie zie ik eigenlijk niet zo vaak als dat ik zou willen. Het is nou eenmaal een drukke tijd. Voor ons gezin, voor iedereen wel eigenlijk! Full time werken, school, stage..

Ik ben zo gast vrij dat ik wel even koffie of thee voor ze zet, met iets lekkers erbij :). Oh, en ze moeten wel bellen voordat ze komen! Minimaal 10 minuten van te voren, thuis heb ik namelijk niet altijd kleding aan xD, hahaha!

Vrienden

Eigenlijk precies hetzelfde als familie. Gezellig, any time, wel eerst bellen! Maar ze mogen zelf hun drinken maken ;)

Op feestje daarin tegen, ga ik all out!! Dan ben ik echt "La party host" en wil ik alles voor iedereen perfect maken. Huis netjes, rotzooi achter iedereen opruimen, iedereen bedienen. Dat vind ik echt super leuk. Hapjes maak ik dan ook altijd zelf en (volgens mij) zijn mijn gevulde eieren enigzins beroemt onder de groep :). Tegen het einde wil iedereen me altijd helpen opruimen maar dat sla ik vriendelijk af. 

Vrienden (en broertjes of zusjes) mogen ook altijd blijven slapen, wanneer ze maar willen. Mijn vriend word dan vriendelijk naar de bank getrap (als mijn vriendin blijft slapen) en wij kunnen dan nog even na kletsen. GEZELLIG!!

Vreemde?

Zou ik een vreemde in mijn huis laten? Nee. Al helemaal niet alleen.

Vluchtelingen of mensen in nood?

Over dit onderwerp moest ik diep nadenken.. Een aantal weken gelden had ik een probleem, geen oppas. Na heel veel rond bellen, kwam mijn moeder met een mogelijke oplossing. Een meisje dat ze kende van haar vrijwilligerswerk, een vluchteling. Hoe graag ik ook JA wilde zeggen, kon ik het niet. Ik durfde het niet aan. Ik wil graag als eerst van het goede uitgaan maar ik had dit meisje nog nooit van mijn leven gezien! Dus ik zei nee. Had ik wel ja gezegt als ik haar al kende? JA. 

Ik wil graag ALLE mensen in nood/vluchtelingen helpen! Als ik niet al bijna full-time aan het werk was, was ik zeker weten ook vrijwilliger geweest, net als mijn mama. Ik was zelf ook heel lang "een mens in nood". Ik weet hoe fijn een beetje hulp, in welke vorm dan ook kan zijn. 

Alleen in deze tijd, ben ik toch wel wat meer op mijn hoede. 

Zou ik een vluchteling in mijn huis laten? Als ik hem/haar al ken, JA. Een vreemde? Hmm.. Dat durf ik toch niet zo goed. Maar volgens mij is dat alleen maar gezond (moeder) verstand.

Ik kwam gistere wel een GE-WEL-DIG artikel tegen! Een prachtig initiatief om vluchtelingen op je huis te laten passen als je op vakantie bent! 

Concusie!!

Ik ben mega, uber, super, geweldig gastvrij :) MET gezond verstand! 

Hoe gast vrij ben jij? 

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je