{{ message.message }}
{{ button.text }}

Hoe ga je om met een gat in je cv?

Er zijn moeders die een tijdje niet hebben gewerkt, waardoor zij 'een gat' in hun cv hebben. Hoe ga je daar mee om?

Afbeelding blog 'Hoe ga je om met een gat in je cv?'

Er zijn moeders die een tijdje niet hebben gewerkt, waardoor zij 'een gat' in hun cv hebben. Hoe ga je daar mee om? Er kunnen meerdere redenen zijn dat moeders een gat in hun cv kunnen hebben. Sommige moeders zijn al een tijdje werkzoekend en hebben tot op heden nog geen passende baan gevonden. Of ze zijn druk aan het solliciteren en de droombaan zit er aan te komen. Verder kunnen er ook mama’s zijn die ervoor hebben gekozen om eerst voor de kinderen te zorgen en nu de kinderen wat groter zijn weer graag willen gaan werken.

Je cv toelichten aan je toekomstige werkgever

Wanneer je op gesprek mag komen wordt er natuurlijk ook over je cv gesproken. Het is helemaal niet erg als je een onderbreking in je cv hebt. Tegenwoordig hebben meerdere mensen om allerlei redenen een gat in hun cv. Het is belangrijk dat je goed kunt uitleggen waarom je een gat in je cv hebt en dat je achter je keuze staat. Als je bijvoorbeeld bewust voor de kinderen hebt gezorgd kun je dit aangeven. Tevens kun je dan wel vertellen dat je tijdens deze periode veel dingen hebt geleerd en hebt ondernomen. Als mama ben je vast goed in regelen en organiseren. Je bent creatief en je kunt prioriteiten stellen. Dit zijn allemaal zaken die je in iedere werksituatie nodig hebt en deze vaardigheden kun je dan ook inzetten.

Tevens wordt er ook besproken waarom je bent weggegaan bij een vorige werkgever. Dit wordt ook wel een vertrekverklaring genoemd. Zorg er als moeder voor dat je vertrekverklaring kort , krachtig en duidelijk is. Zorg ervoor dat je niet negatief bent over je vorige werkgever. Jouw eventuele toekomstige werkgever is op zoek naar een gemotiveerde, nieuwe medewerker die bewust voor deze functie en organisatie kiest. Je kunt bijvoorbeeld thuis je vertrekverklaring uit schrijven en dit hardop oefenen. Je komt dan krachtiger over.

Veelgestelde vragen tijdens een sollicitatiegesprek

Vertel eens iets over jezelf?

Geef kort en bondig aan wie je bent, wat je zoekt en wat je kunt. Probeer een professioneel antwoord te geven. Je kunt dan ook kort aangeven waarom juist jij geschikt bent voor de functie en de organisatie.

Waarom heb je op deze functie gesolliciteerd?

Als moeder is dit het moment om je motivatie voor de functie en het bedrijf aan te geven. Vertel waarom het bedrijf en de functie je aanspreken. Probeer concreet aan te geven wat er in het werk van je gevraagd gaat worden. Je komt als moeder heel overtuigend over als je aangeeft om wat voor soort werk het gaat en waarom het zo bij je past. Probeer jouw toekomstige werkgever te overtuigen dat je een toegevoegde waarde bent voor het bedrijf of de organisatie waar je gaat solliciteren.

Waarom zouden we je aan moeten nemen?

Ze willen dan graag je sterke punten horen. Geef aan dat jouw opgedane ervaring goed aansluit bij de functie waar je op reageert. Geef ook aan dat jouw specifieke kwaliteiten en vaardigheden zo goed van pas komen in deze vacature. Overtuig jouw gesprekspartner door concrete, passende, succesverhalen uit het verleden aan te geven waarin je succesvol bent geweest door juist jouw kwaliteiten toe te passen in deze situatie.

Veel succes!

Geschreven door mama Gea

Tags:

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je