{{ message.message }}
{{ button.text }}

Hoe ben ik zo dik geworden...

Even helemaal terug naar het begin waar ik die kilo's ben tegengekomen.

Afbeelding blog 'Hoe ben ik zo dik geworden...' Achtergrond blur afbeelding

Inmiddels zijn mijn kiezen er nu 4 weken uit en het gaat veel beter dan verwacht! 

Ik ben veel en veel te zwaar en het zit me al meer dan 15 jaar niet lekker. Maar ik sta altijd voor andere klaar, soms te veel. Ik ben in de loop der tijd mijzelf verloren en ik wil mijzelf weer terug. Elke dag dat ik in de spiegel kijk, is het weer vol afschuw. Ik ben dit niet en ik wil zo niet zijn. Even terug naar het begin:

Ik had op mijn 18de een vriendje waar ik helemaal gek op was. Ik heb hem leren kennen tijdens carnaval en al snel slaat de vonk over. We zijn onafscheidelijk van elkaar en eigenlijk woonde hij bij mij in. Omdat ik in een gedeelde appartement woon, hebben we besloten om samen naar iets te zoeken voor onszelf. Nadat we zijn ingetrokken in ons appartement, komt het gesprek op voorbehoedsmiddelen. Hij wil dat ik aan de prikpil ga. Een andere methode vind hij niet betrouwbaar genoeg.

Zo gezegd zo gedaan: ik ga naar de huisarts voor een prikpil. Maar nooit heeft iemand mij verteld, wat voor gevolgen deze kunnen hebben. Bij aanvang ben ik 178 cm en 68 kilo's licht. Al snel begonnen er kilo's bij te komen. Dit is niet zo heel erg, gezien ik een ondergewicht heb. Maar de kilo's bleven eraan komen, terwijl ik hetzelfde blijf eten. Na 4 maanden stond de teller dan ook op 114 kilo! Ik ben per direct dan ook gestopt met deze pil, maar het kwaad is al geschied. 

Zijn ouders hebben mijn wel gewoon geaccepteerd zoals ik ben, maar mijn vriend niet. 4 Jaar later komt het gesprek op trouwen aan. Pas op dat moment kwam zijn ware aard naar boven: ik ga pas met je trouwen als je weer de vrouw bent, waar ik voor ben gevallen. Dit is het begin van het einde geweest van onze relatie.

Ik ben weer alleen gaan wonen en heb mijzelf uitgehongerd, letterlijk uitgehongerd. Mijn menu was elke dag 1 liter yoghurt met vers fruit en 1 keer per week aardapels. Meer niet. Binnen een half jaar ben ik dan ook weer 45 kilo kwijt en zie er weer normaal uit. Maar dit is geen leven zo en ben hulp gaan zoeken bij een coach. Ondanks dat ik me strikt hield aan de schema's en veel in beweging ben, komen de kilo's er toch weer aan. Al snel weeg ik 120 kilo. Ondertussen word ik door mijn eigen ouders uitgemaakt voor vet varken, wild zwijn en ik beland in een depressie. Ik ben hulp gaan zoeken bij een psycholoog en bij een gynaecoloog. Ik blijk PCOS te hebben, maar helaas is daar geen medicijn voor. Strikt diëten en voldoende sporten moet er voor zorgen om het niet uit de hand te laten lopen.

Inmiddels was ik weer een aantal jaar samen met een lieve man. We willen een kindje, maar dat kan alleen onder controle van de gyn. Omdat ik niet meer ongesteld werd, kregen we ook hormoonspuiten. Wat een wonder middel, ik val er 30 kilo vanaf. Maar ook na 2 miskramen, eindigde deze relatie en kwam ik weer na stoppen met de hormoonspuiten 20 kilo aan. 

Ik vind steun bij mijn huidige man. Hij vind mij mooi zoals ik ben en hij vindt een kilootje meer niet erg. Hij helpt me dan ook niet met afvallen, want ik ben toch wel mooi in zijn ogen. Uit angst hem te verliezen, blijf ik wie ik ben. 

Na een jaar blijk ik zwanger te zijn en kom maarlieft 49 kilo aan. Het magische getal van 160 kilo heb ik bereikt, wat een verschrikking. Tuurlijk zit er een kind in met veel vruchtwater, maar wat een hel is dit. Nadat hij was geboren ging ik terug naar 135 kilo. Mijn bewegingspatroon is helaas teruggezet door mijn aandoening (hypermobiliteitssyndroom) en eten blijft gelijk. Ik sta elke dag huilend voor de spiegel. 

In januari 2010 beginnen de kilo's eraf te vliegen. Ik blijk ongepland zwanger te zijn! Op het einde van de zwangerschap weeg ik 120 kilo. Ik ben een aantal keer bij een gyn geweest voor een hormoon behandeling tegen pcos, maar telkens gebeurde er iets bij iemand anders, waardoor ik steeds niet begon. Iemand anders krijgt steeds voorrang. Ik help iedereen om mij heen, behalve mijzelf. Nadat er een groepje "vrienden" mij de rug toekeerde nadat ze geen hulp meer nodig hadden, begon ik dat weg te snoepen. Waardoor ik de laatste 2 jaar een suiker verslaving had ontwikkeld. Mijn eindstand 6 weken geleden is dan ook 130 kilo. En nu is het klaar! Nu moeten ze eraf en het gaat me lukken ook!!!

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je