{{ message.message }}
{{ button.text }}

Hoe begin je als moeder een eigen bedrijf?

Stel: je loopt als mama al een tijdje met het idee rond om een eigen bedrijf te beginnen, hoe ga je daar dan mee om?

Afbeelding blog 'Hoe begin je als moeder een eigen bedrijf?'

Stel: je loopt als mama al een tijdje met het idee rond om een eigen bedrijf te beginnen, hoe ga je daar dan mee om? Het allerbelangrijkste is dat je eerst de keuze gaat maken of je wel of niet voor jezelf gaat beginnen. Er zijn honderden redenen te bedenken waarom je wel of niet voor jezelf kunt gaan beginnen.
Als je het heel graag wilt dan moet je het gewoon doen. Niet geschoten is altijd mis. Ik heb een tijdje terug als mama ook de knoop doorgehakt om voor mezelf te gaan beginnen. Het is spannend als je daadwerkelijk de keuze hebt gemaakt.
Als je eenmaal de keuze hebt gemaakt om een eigen bedrijf te starten dan moeten er een aantal zaken geregeld worden.

Inschrijven bij de Kamer van Koophandel

Als je als moeder voor jezelf gaat beginnen is het belangrijk dat je jezelf inschrijft bij de Kamer van Koophandel. Als je als ZZP ‘er aan de slag gaat dan moet je je bedrijfje inschrijven bij de Kamer van Koophandel.
Je kunt online een afspraak maken bij de Kamer van Koophandel. Als je jezelf inschrijft bij de Kamer van Koophandel geven zij de gegevens meteen door aan de belastingdienst. Je krijgt dan ook een BTW nummer. Met ingang van 2013 kun je jezelf kosteloos inschrijven bij de Kamer van Koophandel. De jaarlijkse bijdrage is afgeschaft.
Bij inschrijving krijg je een KVK nummer. Je hoeft je inschrijving niet jaarlijks te verlengen. Als je stopt met je bedrijfje, dan kun je jezelf uitschrijven bij de Kamer van Koophandel.

Inschrijven bij de notaris

Als je een bv of stichting gaat starten dan kun je je bv of notaris alleen oprichten via de notaris. De notaris regelt dan de inschrijving bij de Kamer van Koophandel.

Welke zaken moet je nog meer regelen als je je eigen bedrijfje gaat beginnen?

Een ondernemersplan maken
In een ondernemersplan beschrijf je jouw plannen. Je maakt je idee concreet. Je maakt een beschrijving van wat je precies wilt gaan doen en waar je jezelf wilt gaan vestigen. Ook beschrijf je hoe je aan klanten kunt komen en of er markt is voor jouw product of dienst. Daarnaast maak je een inschatting van de hoogte van het bedrag dat je nodig hebt om voor jezelf te gaan beginnen.

Pensioen
Als je voor jezelf begint dan moet je zelf voor je pensioen zorgen.

Administratie bijhouden
Je bent verplicht om een administratie bij te houden en deze zeven jaar te bewaren.

Locatie
Start je vanuit huis of ga je ruimte huren voor je bedrijfje?

Communiceer je boodschap op verschillende manieren

Website

Maak een goede en pakkende website waar je duidelijk aangeeft wat je aanbiedt. Je kunt de website zelf laten maken of laten uitbesteden.

Visitekaartjes

Bij Vistaprint kun je visitekaartjes laten maken. Je kunt deze in het begin aan vrienden en kennissen geven. Vertel tegen iedereen dat je voor jezelf bent begonnen. Vrienden en familie willen je zeker helpen.

Facebookpagina

Tevens kun je een facebookpagina aanmaken van je bedrijfje. Op deze manier kun je ook aan klanten komen.

Netwerken

Ga netwerken.

Maak een LinkedIn profiel aan en geef aan dat je voor jezelf bent begonnen. Via je familie, vrienden en kennissen kun je ook aan klanten komen.

Als je kwaliteit levert en je bent klantvriendelijk,creatief en een doorzetter, dan word je vast een succesvolle ondernemende mama.
Veel succes met je bedrijf!
.

Geschreven door mama Gea

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je