{{ message.message }}
{{ button.text }}

Hij begrijpt Moederdag niet

Voor mij was mijn eerste Moederdag niet wat ik gehoopt had, ik had een Moederochtend. Lees hier waarom.

Afbeelding blog 'Hij begrijpt Moederdag niet' Achtergrond blur afbeelding

Mijn eerste Moederdag

Al weken keek ik uit naar deze dag, mijn eerste Moederdag! Vorig jaar was ik een “nog-net-geen-echte-mama” dus vond mijn vriend het grote onzin om het te vieren. Je bent nog geen moeder, dus doen we niets…jammer, maar ik begreep het wel een beetje. Alhoewel ik het net zo lief al een beetje had willen vieren natuurlijk met mijn hoogzwangere buik vol moedergevoelens die aan het opborrelen waren.

Blijf maar lekker liggen schatje

Vanmorgen werd Lola om 8 uur wakker. “Blijf maar lekker liggen, schatje”, zei mijn vriend lief tegen me. Dus dat deed ik gehoorzaam. Natuurlijk kon ik niet meer slapen omdat ik benieuwd was naar Lola’s kunstwerkje wat ze op het kinderdagverblijf had gemaakt en wat al weken op de kast mijn naam stond te schreeuwen. Maar ook was ik benieuwd of papa nog iets leuks had geregeld.

Nadat hij Lola had aangekleed nam hij haar mee naar beneden. Eerst een papje voor Lola, dus niet meteen knuffelen op bed. Ok, prima. Bijna anderhalf uur ging er voorbij…hoorde ik daar nou gerommel in de keuken, zou hij dan toch zo komen?! Net op het moment dat ik begin te twijfelen of hij me vergeten is hoor ik voetstappen op de trap…Jippieeee!! Ontbijt op bed!

De deur gaat open…”slaap je nog?” vraagt lief. Uhm nee, al sinds 8 uur niet meer. “Lola heeft gepoept”. Ok, dus geen ontbijtje…*zucht*. Lola krijgt een schone luier en samen komen ze de slaapkamer weer binnen. “Wil je eerst nog even knuffelen, of kom je beneden eten?”. Ik wil eerst even knuffelen en vraag zachtjes of ik op bed mag ontbijten. Hij loopt naar beneden en neemt een lekker ontbijtje met verse jus mee. En Lola’s kunstwerk. Ik pak eerst haar cadeautje uit. Een prachtig schilderwerkje, super lief! Hoe blij kun je zijn met iets wat je eigen kindje voor je maakt! Zo leuk!

Moederochtend

Na het ontbijt ga ik douchen en wanneer ik beneden kom is alles zoals voorheen. Een aanrecht en eettafel vol rotzooi en vieze vaat en een woonkamer vol speelgoed. Met een zucht zet ik een volle wasmand op de bank. Moederdag, waar ben je? Volgens vriendlief heb ik een Moederochtend. Nog 1 uur te gaan dus. Lola heeft nog geen fruithapje gehad, dus geef ik haar maar een banaan.

Wanneer ik een momentje alleen ben en op internet alle Moederdag foto’s van vriendinnetjes voorbij zie komen denk ik…was dit het nou…had ik er te veel van verwacht, of stel ik me gewoon aan?

Moederdag 2015

’s Middags hebben we een heerlijke middag en gaan we samen wandelen. Ik denk er verder niet meer over na en vergeet bijna dat het Moederdag is. ’s Avonds spreek ik mijn vriend er op aan dat ik er toch iets anders bij voor had gesteld. Ik leg uit dat wij thuis altijd Moederdag uitgebreid vierden met ontbijt op bed, cadeautjes en samen leuke dingen doen. Samen even stilstaan bij wat mama allemaal doet en laten zien dat je haar waardeert.

Alleen voor je eigen moeder

Hij vind dat hij op Moederdag alleen iets voor zijn eigen moeder hoeft te doen, door haar even te bellen, en dat was het. Hij is opgegroeid zonder vader en zij hebben het nooit uitgebreid gevierd. Ik vraag hem of wij de traditie volgend jaar kunnen voortzetten zoals wij het vroeger deden, en hij begrijpt uiteindelijk wel waarom ik een beetje teleurgesteld ben. Zeker omdat hij normaal gesproken juist erg romantisch is en me verrast met lieve dingen. Het was geen verschrikkelijke dag hoor, alleen ik had hem toch net even wat specialer verwacht. Ik zal hem tijdens Vaderdag (zijn tweede inmiddels) nogmaals even laten zien hoe het ook kan. 

Ondertussen ga ik vast dromen over mijn tweede Moederdag. Ik ben benieuwd hoe die zal verlopen!

Hoe was jouw Moederdag? Is het geworden zoals je gehoopt had, of ben jij stiekem ook een beetje teleurgesteld?

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je