{{ message.message }}
{{ button.text }}

Hieperdepiep voor mijn lieve grootste knul!

Van baby naar grote jongen, dit is een brief aan mijn lieve grootste knul!

Afbeelding blog 'Hieperdepiep voor mijn lieve grootste knul!' Achtergrond blur afbeelding

Mijn liefste grote knul,

Keer op keer weet jij papa en mama weer te verrassen, maar de grootste verrassing was wel dat jij in mama’s buik zat. Je was nog eventjes niet gepland, maar blijkbaar wilde jij wel heel erg graag bij ons komen. Mama heeft papa ook weten te verrassen, want zonder dat papa het wist deed mama een testje op de wc. Papa kreeg de schrik van zijn leven, want in één keer schreeuwde mama: “ik zie 2 streepjes!” Dat was even een raar moment, maar de momenten die daarop volgden waren geweldig.

zwanger_1456738460.JPG

We zouden namelijk een baby’tje krijgen, hoe geweldig was dat! En wat we toen nog niet wisten, maar wat we nu wel weten, is dat het een geweldige baby zou worden….jij! Je werd verwacht op 7 maart, maar jij besloot dat jij zelf niet zo lang kon wachten. Twee dagen voordat je geboren werd, braken mama’s vliezen, paniek in de tent! Het was allemaal nieuw voor ons, dus wat zou er gaan gebeuren? Helaas gebeurde er niet zo veel en moesten we ons 2 dagen later melden in het ziekenhuis. Je wilde wel graag komen, maar vond het ook nog wel fijn in mama’s warme buik.

Na een heftige dag, werd je uiteindelijk op 28 februari 2009 om 21.25 uur geboren. Dit ging niet zonder slag of stoot. Helaas had mama een infectie opgelopen vanwege de langdurig gebroken vliezen. Jij werd met een vaccuumpomp vol geweld uit jouw lekkere warme huisje getrokken, maar het moest! Ik voelde gelijk dat je ontzettend warm was en dit bleek ook wel, want je werd geboren met 40 graden koorts. Paniek in de tent en weg was je, op weg naar de kinderafdeling.

DSC_0042_1456738545.JPG

Een week vol antibiotica volgde, maar wel een week waarin we ontzettend van jou genoten. Daar was je dan eindelijk en hoewel de start niet was wat wij er van gehoopt hadden, waren we ontzettend blij dat je er eindelijk was. En nu ben je alweer 7 jaar geworden, je bent niet meer dat kleine hulpeloze mannetje, maar een echte stoere knul!

Je hebt heel wat moeten doorstaan in jouw leven, helaas ging niet alles zoals we gehoopt hadden. Een traject met KNO en kinderarts bezoekjes hebben we doorlopen, alles om er achter te komen wat er met jou aan de hand was en nog belangrijker, hoe we dat konden oplossen. Want dat je niet lekker in jouw vel zat, dat merkten we. Je bent een heel erg gevoelig mannetje, zowel fysiek als mentaal. Als kleine baby merkten we dat al. Als je lekker in de kinderwagen lag te slapen en we bijvoorbeeld een winkel in liepen, dan gingen jouw oogjes toch even open. Even scannen waar we waren, zodat je jouw veiligheid kon waarborgen. En nog steeds doe je dat. Eerst de omgeving aftasten voordat je jezelf blootgeeft. Daar is niks mis mee knul!

Ondanks alles heb je je ontwikkeld tot een grote stoere knul, die gisteren alweer 7 kaarsjes heeft mogen uitblazen. Wat heb je genoten van deze prachtige dag. Een dag met allemaal dierbaren om je heen. Een dag met lekkere zelfgemaakte taart en niet te vergeten een dag met prachtige cadeautjes.

collage-1456733383521_1456738234.jpg

Mama is zo ontzettend trots op jou en op hoe jij in het leven staat! Je bent een lieve jongen die altijd aan anderen denkt, soms misschien wel iets te veel, dan mag je wel wat meer aan jezelf denken. Want jij mag er zijn lieve schat! Je bent goed zoals je bent, vergeet dat niet. Papa en mama houden zo ontzettend van jou, ons lieve cadeautje! En nu ben je jouw 8e levensjaar alweer ingegaan, waar blijft de tijd.

Ik hou heel veel van jou lieverd.

Dikke kus,

Mama

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je