{{ message.message }}
{{ button.text }}

Het weekend met the in-laws. Ik hield mijn hart vast...

De feestdagen kwamen er aan. Maar eerst nog het jaarlijkse familieweekend met the in-laws

Afbeelding blog 'Het weekend met the in-laws. Ik hield mijn hart vast...'

Elk jaar in december houden de familie van mijn man een familieweekend. Een heel weekend met de familie van mijn man. Eerste keer voor baby J. Ik had er niet zoveel zin in, na alles wat er was gebeurt en nog speelde zag ik er tegen op. Een heel weekend met zijn familie, zijn ouders. Moest er niet aan denken.

Wij waren ons aan het voorbereiden voor het weekend weg met de familie. Elk jaar werd er een hotel afgehuurd in Egmond aan Zee. De jaren ervoor heb ik het leuk gehad. De problemen met zijn ouders had ik al, maar ik liet mijn plezier niet door hen verpesten. Dit jaar was het anders. Zijn ouders waren te ver gegaan en het kostte mij veel moeite om ze te vergeven. 

Mijn man moest de hele dag werken, dus vertrokken wij pas in de avond richting Egmond aan Zee. Het was ongeveer 5 kwartier rijden. J. lag lekker te slapen in de auto. Mijn man vroeg aan mij of ik er zin in had. Ik zei eerlijk? Nee totaal niet. Ik weet niet wat jouw ouders nu zullen doen om hun zin door te drammen. Ik ben daar alert op. Onderweg er naar toe hadden wij wat te eten gehaald.

Rond 21:00 uur kwamen wij aan. Ik bracht J. naar binnen en iedereen stond om hem heen en begon aan zijn maxicosi te trekken. Dat was irritatiepunt 1. Ik zei tegen de familie, voorzichtig hoor. J. sliep in de auto hij moet even wennen aan de omgeving. En ja hoor, J. begon te huilen. Dat begint goed zei ik tegen mijzelf. Doe zijn jas uit, hij zal het wel warm hebben, hoorde ik continue. Doe dit, doe dat. Hij heeft honger daarom huilt hij. Hij zal een natte luier hebben daarom is hij aan het huilen. Ik antwoordde nee, hij moet even wennen. Laat hem maar even bijkomen. Wij zijn hier een heel weekend. Komt wel goed. Ik haalde J. uit zijn maxi cosi en troostte hem. Hij was goed uit zijn doen. Wordt een lekkere nacht.

Ik nam J. naar onze kamer en daar werd hij rustig. Mijn man kwam naar boven en zei blijf je heel het weekend boven zitten? Ik antwoordde "pfftt het is al begonnen. Van wie moest je dit zeggen?" Mijn man keek mij raar aan. Ik zei "J is een beetje huilerig, ik laat hem even rustig worden, geef hem zijn flesje en dan komen wij naar beneden. Is dat goed?" Mijn man zei niks en liep naar beneden. J. was gestopt met huilen en had zijn buikje vol. Tijdens het drinken viel hij in slaap. Ik legde hem in zijn bedje en liep naar beneden. Beneden aangekomen, kreeg ik meteen de vraag waar is J? Ik vertelde de familie dat hij tijdens zijn flesje in slaap is gevallen, hij ligt lekker te slapen. Ik maakte nog een grapje, maar ik ben er.

De avond verliep rustig. De familie was gezellig met mij aan het praten. Met de ouders van mijn man sprak ik niet. Ik had er geen behoefte aan. Rond middernacht ging ik naar boven om te slapen. J. was de hele nacht onrustig geweest en werd een aantal keren wakker. Mijn man had wat borrels op, dus die stond ook niet op toen J. aan het huilen was.

De volgende ochtend werd ik wakker en zag dat J. wakker was en in zijn wiegje aan het spelen was. Ik haalde hem er uit en legde hem bij ons in bed. Daar werd hij helemaal happy van. Ik stond op om zijn flesje te maken en mijn man werd ook wakker. Hij rende naar de douche en zei, ik zou het ontbijt verzorgen. Ik keek hem aan en wees naar J. J. wilt ook even een knuffel van zijn papa. Mijn man keek hem aan en zei ja zometeen eerst het ontbijt. Ik zei "wauw, je familie is weer eens belangrijker dan je kind." 

Ondertussen was ik gedoucht en had ik J. ook al aangekleed. Ik liep naar beneden en mijn man nam J. van mij over. Hij gaf hem meteen aan zijn moeder. J. begon te huilen. Ik zei tegen mijn man. J. is heel onrustig, misschien kan jij hem even nemen. Mijn man deed alsof hij mij niet hoorde. Ik zag dat zijn moeder J. niet stil kreeg en nam J. van haar over. Ze maakte een opmerking "ik heb ook drie kinderen groot gebracht ." Ik keek haar aan nam J. van haar over en zei niks. Een tante van mijn man kwam naar mij toe en vroeg aan mij wat er aan de hand is. Ik zei er is niks tante en ik lachte naar haar.

Later op de dag wilde mijn man een wandeling maken. Ik zei ja leuk, laten wij even wat quality time met zijn drieën hebben. Wij zijn hier voor het eerst met J. Mijn man zei ja is goed, zullen wij over 10 min gaan? Ja dat is goed, dan ga ik J. even warm aankleden zei ik tegen mijn man. Ik kwam naar beneden en zag zijn ouders bij de wagen van J. staan. Ik keek mijn man aan en hij zei heel blij "mijn ouders gaan ook mee." Hmm, dus geen quality time met zijn drieën, zei ik. Ik legde J. in zijn wagen en de moeder van mijn man stond al klaar om de wagen te duwen. Ik keek haar aan en zei laat dat maar aan mij over en reed de wagen naar buiten. Omdat ik geen zin had om met zijn ouders opgescheept te zitten, vroeg ik de nicht en zwager van mijn man ook mee. Dat vond mijn man weer niet leuk en zei "ik wilde even met mijn ouders zijn." En ik alleen met J. en jou, zei ik. De boodschap was duidelijk voor hem en hij zei niks meer.

Na 15 minuten zeiden de ouders van mijn man dat ze terug gingen. Mijn man keek teleurgesteld. Ze vroegen aan hem of ze J. moeten meenemen? Mijn man zei nee wij blijven nog even buiten. Wij liepen met zijn nicht en zwager verder en gingen op een terrasje zitten. Vanaf het moment dat ik meeging naar dit weekend, was het een traditie van mijn man en ik geworden om een drankje te doen. Wij dronken twee drankjes en gingen weer terug naar het hotel. Daar aangekomen liep ik met J. naar boven voor zijn flesje. J. had alle rust nodig om zijn flesje te drinken. Wanneer het te druk is, dronk hij heel slecht. Mijn man kwam naar boven en vroeg of ik zo naar beneden kwam. Ik zei ja ik geef J. zijn flesje dan komen wij naar beneden. J. viel weer in slaap, normaal voor een kind van nog geen vier maanden. 

Ik liep naar beneden en mijn man vroeg waar J. was. Ik vertelde hem dat hij in slaap is gevallen. Mijn man zei ok, gaat dat elke dag zo? "Dat hoor je toch te weten, je weet dat hij na zijn flesje altijd slaapt." Mijn man keek naar zijn moeder en zag aan hun blik dat zij hierachter zat. Gelukkig hoorde zijn tante het en zei tegen mijn man. Laat dat mannetje lekker slapen. Hij was net buiten en dat vermoeid een baby ook. Niks om over te discussiëren. Ik keek mijn man aan en liep weer naar boven. Onderweg zei ik tegen zijn tante, als u hulp nodig heeft dan hoor ik het. 

Ondertussen was het zusje van mijn man ook gearriveerd en wat andere familieleden. J. was ook wakker en ik liep met hem naar beneden. De zwager van mijn man nam J. uit mijn handen en hield hem vast. J. begon te huilen en ik nam hem weer over. J. bleef maar huilen en ik kreeg hem maar niet stil. Ik liep met hem naar boven en even later werd hij stil. Mijn man kwam even later naar boven en ging tegen mij tekeer. Waarom mocht mijn zwager J. vast houden en mijn zusje niet? Ik zei tegen hem dat J. uit mijn handen werd genomen, kon er niks tegen doen. Jij en je zusje zullen wel gezien hebben dat ik J. weer overnam omdat hij zo aan het huilen was. Mijn man zei je bent lekker bezig, ik wil je niet meer zien beneden. Met die woorden liep hij weg. Ik bleef alleen achter. 

Zijn nicht kwam mijn kamer in en zag mij huilen. Ik vertelde haar wat er was gebeurt. Ze zei inderdaad J. is onrustig. Is ook logisch hij is in een andere omgeving. Jij ziet dat zei ik tegen haar, hoe ziet mijn man dat niet? Ik heb mijn telefoon in mijn handen om mijn ouders te bellen om mij op te halen. Ik heb ze uiteindelijk niet gebeld. Ik bleef in mijn kamer todat een zwager naar boven kwam om te vragen of ik mee kwam doen met een spelletje. Ik nam J. mee naar beneden en legde hem in zijn campingbedje. 

Mijn man kwam naar mij toe en vroeg of ik iets wilde drinken. Hij klonk al aardig aangeschoten. Ik keek hem aan en zei als ik iets wil pak ik het zelf wel. We speelden het spel en in de pauze bracht ik J. en een neefje van mijn man naar bed. Ik deed de deur achter mij dicht, gelukkig morgen naar huis.

Ongeveer 1,5 uur later ging ik ook naar bed en zei tegen mijn man dat ik morgen rond 13 uur richting huis wilde gaan. Met die woorden ging ik slapen...

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je