{{ message.message }}
{{ button.text }}

Het verwende kind...

Ik moet eerlijk toegeven dat ik vroeger ook wel verwend werd, ik was echter niet verwend. Ik waardeerde alles wat ik kreeg.

Afbeelding blog 'Het verwende kind...' Achtergrond blur afbeelding

Ik vind het lastig, zo met de feestdagen. Wat geef je je kinderen en hoeveel?

Vroeger kreeg je een paar pepernoten in je schoentje of wat schuimpjes en daarmee was de kous af. Tegenwoordig gaat dit al anders. Kinderen krijgen vaak snoepgoed en een cadeau in de schoen. Nee, geen cadeauTJE, eerder cadeau dat vaak onder de schoen of ernaast staat. De Groote van de cadeaus is met de jaren toegenomen. Zo zag ik van het weekend de foto's al verschijnen op sociale media met de gevulde schoenen en daarna de foto met het uitgepakte cadeau. Van Lego bouwpakket tot pluchen knuffels. Ik draag hier ook we aan bij moet ik eerlijk toegeven. Mijn meiden hadden zowel kruidnoten in hun schoen als een cadeautje. Voor mijn oudste een kleurboek en voor mijn jongste een boekje met “woordjes leren”. Zoë rende de trap af richting haar schoentje en Demi begon gelijk de kruidnoten te hamsteren zodra ze die naast haar schoen verspreid over de grond zag liggen. Zoë was dolblij met haar kleurboek en begon gelijk te kleuren. Demi kroop bij mij op schoot en wilde dat ik haar het boekje voorlas. Aandoenlijk.

Nu ben ik zelf, als kind zijnde aardig verwend. Mijn ouders zijn gescheiden toen mijn zusje en ik 6 & 8 waren. Ik denk dat het wellicht ook compensatiegedrag was, we kregen alles. We gingen meerdere keren naar Euro Disney, mochten dagelijks onze schoen zetten tijdens de sinterklaasperiode en ik herinner me met pakjesavond een woonkamer vol pakjes van groot formaat. We vierden de feestdagen sowieso dubbel. Bij mijn vader én bij mijn moeder. Zo kregen we een poppenhuis en hadden we bakken vol met Barbies,een camper voor de Barbies, een zwembad voor de Barbies, maar ook allerlei spelletjes en knutselspullen. Noem maar op. Je kon het zo gek niet bedenken of wij hadden het. We waren verwend, maar dat wil niet zeggen dat we kleine krengetjes waren. Als we wat kregen waren we oprecht blij en we speelde ook écht met ons speelgoed, niet voor een keertje, maar weken achtereen.

Nu ben ik moeder. Ik verwend mijn kinderen graag. Voor Zoë koop ik regelmatig een prinsessenjurk. Demi verwen ik wat minder merk ik. Dat gaat wel komen met de jaren, zij heeft nog heel veel speelgoed dat vroeger van Zoë was en ook qua kleren zijn deze van Zoë geweest. Natuurlijk krijgt zij ook regelmatig wat nieuws. Ik merk wel dat Zoë meer verwend wordt, ook door opa's en oma's. Zij was het eerste kleinkind en kreeg alles. Nu ben ik ook al weken lang bezig met voorbereidingen voor de feestdagen. De cadeaus liggen al opgestapeld op zolder. Ik ga straks maar eens kijken hoeveel ik eigenlijk wel niet heb. Mijn vrees is, té veel… Ach dan hou ik wel wat achter voor een andere bijzondere keer. Het behalen van een zwemdiploma of iets dergelijks :)

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je