{{ message.message }}
{{ button.text }}

Het verhaal van mijn ex.. de oudste

Hoe de relatie met de vader van mijn oudste dochter is verlopen ligt nogal ingewikked. In de komende blogs ons verhaal

Afbeelding blog 'Het verhaal van mijn ex..  de oudste' Achtergrond blur afbeelding

ik zal mijn verhaal beginnen net nadat we erachter gekomen zijn dat ik zwanger ben. En hoe het verder gaat.
Zoals jullie in mijn blog bevallings terugblik oudste konden lezen, ben ik niet heel lang na mijn verhuizing naar het hoge Noorden zwanger geraakt. Mijn schoonfamilie reageerde zachts gezegd niet heel enthousiast. Ik kon niet weten dat het ergste op dat moment nog moest komen. Hier een terugblik op wat er vervolgens gebeurde.

Nadat we mijn vader, oma, broers en zijn moeder gebeld hadden, was zijn zusje aan de beurt.
Die was vooral heel boos en eigenlijk ook wel jaloers.
Zij was al zo lang samen met haar vriend en daar was tot nu toe nog geen kindje uitgekomen.
Ik was net een blauwe maandag samen en al gelijk zwanger. Het nieuws viel niet in de beste aarde om zo maar te zeggen.
In de weken die volgen proberen wij ons aan te passen aan de situatie. Dat we van net relatie, naar samen wonen naar ineens ouders gaan. De shock is bij ons bijder groot.
We proberen een huisje te vinden maar dit gaat niet zoals gepland.
Zijn moeder heeft me wel te verstaan te geven, dat ze me niet heel erg aardig vindt.
Op zich kan ik daar wel mee leven, ware het niet dat ze de vader van mijn kind in het onheil meetrekt.
Met zijn vader hebben we op dat moment gelukkig geen contact, maar zijn oudere broer geeft me een prima beeld van hoe die man zal zijn. Dat ex het zwarte schaap van de familie is, is me duidelijk.
Na meerdere stookpogingen probeer ik nog een laatste verzoening.
Het lijkt enigszins te lukken. We hebben een enorme ruzie met de exvriend van zijn moeder gehad,
en we moeten gewoon duidelijk wel weg.
Eerst belanden we bij collega's van hem, om vervolgens bij zijn moeder te belanden.
Daar zit ik dan zwanger en doods en doodsbang. Want zijn broer is volledig doorgeflipt,
Die desbetreffende broer gaat om met een manspersoon die mogelijk nog enger is.
Ik ben 4maanden zwanger als ik hem en zijn beste vriend tref,
Broer en beste vriend zijn nogal extreem intmiderend.
Hij gaat voor me staan en doet een nogal bedreigende uitspraak.
Uit veiligheids overwegingen besluiten we te vertrekken naar huis van de nieuwe vriend van zijn moeder.
De vrede lijkt er enigszins te zijn tussen moeders en ik..
Na een tijdje hebben we door dat moeders en nieuwe vriend helemaal opgestookt zijn door broer
Om 23:00 gaat de bel, het is doorgeflipte broer en vriend van moeder die schreeuwt dat we het pand dienen te verlaten.
Anders dreigen ze de politie te bellen.
Mijn ex verteld dat ze dan vooral de politie maar moeten bellen.
Hij loopt ziedend naar boven en verteld me dat ik voor mijn eigen veiligheid maar beter boven kan blijven.
De politie wordt gebeld. Deze vragen wat er aan de hand is.
Doorgeflipte broer meld dat ze willen dat we NU het pand verlaten omdat we van hun niet mogen blijven.
In zijn boosheid meld hij dat ik zwanger ben.
Als vervolgens de politie ook nog duidelijk wordt dat ze ons zelf de sleutel hebben gegeven, is het ons wel duidelijk dat ze niet gaan komen.
Vervolgens vertrekken we naar een vakantiepark, niemand ons adres gevend. Ik probeer intussen mijn leven weer enigszins op te pakken. het gaat langzaam maar zeker beter. De SEO test en het blijkt dat we ouders zullen worden van een prachtige dochter. Ex is in eerste instantie niet blij omdat hij liever een zoon wilde. Maar draait eigenlijk na een tijdje wel bij. Na een korte periode van rust kom ik er achter dat doorgeflipte broer, beste vriend van broer en nieuwe partner van moeder ons gevonden hebben. Ik ben doodsbang. Smsjes vliegen mij om de oren met de groots mogelijk bedreigingen. Omdat ik zelf heb meegemaakt hoe agressief zowel de nieuwe partner van zijn moeder als broer plus kornuiten zijn ben ik bang.
Het enige wat ik weet is dat ik hier niet kan blijven. Ik heb een vriend leren kennen in het zuiden en ik bel hem op.
Met horten en stoten doe ik mijn verhaal. In het gesprek krijg ik smsje met de tekst dat ze om 16:00 voor mijn deur zullen staan om het kind en mij te vermoorden. En dat als ik hem waarschuw de gevolgen nog groter zullen zijn.
 De jongen die ik het verhaal doe, bedenkt zich geen moment en komt halsoverkop naar het noorden toe. Ik pak in allereil mijn tas in en neem eigenlijk nauwelijks een echt gevulde tas mee. Zelfs de gegevens van de verloskundigen liggen nog gewoon in het kastje. Geen echo helemaal niets. Ik denk er niet eens aan. Ik hoor een auto toeteren en mijn hart bonst. Er valt een smsje binnen waaruit duidelijk is dat het die vriend is. Ik stap in de auto en rijdt terug naar het zuiden.

Wat er vervolgens gebeurde... dat lees je hier

Tags: #Mom life

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je