{{ message.message }}
{{ button.text }}

Het verhaal van de zedenpolitie deel II

"Als het zondags uitgepraat was met de moeder, waarom is ze dan naar de politie gestapt? Beetje flauw, of niet."

Afbeelding blog 'Het verhaal van de zedenpolitie deel II' Achtergrond blur afbeelding

Duidelijker kon deze mevrouw van maatschappelijk werk niet zijn. Want ze vond het allemaal maar een vreemd verhaal en wilde dit weekend eens even in beraad gaan over dit hele gebeuren. "Ik kom hier zeker nog op terug na het weekend. Ik ga contact zoeken met de school en ze op het hart drukken dat ze een cursus meldcode kindermishandeling moeten gaan volgen en ik neem contact op met de wijkagent waarom ze allemaal achter dit verhaal staan. In mijn ogen heeft jullie jongen niets misdaan..."

Misschien heb je mijn vorige blog gelezen, misschien wel niet. Onze jongste zoon van 6 was aangemeld bij de zedenpolitie, gesprek gehad met de wijkagent en school. Al met al werd het hele verhaal een hele opgeblazen poppenkast en werden wij doorgestuurd naar een maatschappelijk werkster door school. Want ja... het was wel gebeurd dus er moest verder gekeken worden naar de situatie. Waar kwam dit gedrag vandaan? Is het ontdekking of was zoon lief toch ergens in het verleden zelf "misbruikt"? Vanochtend was dus ons gesprek met deze mevrouw van maatschappelijk werk...

"Zou u mij kunnen vertellen wat er allemaal is gebeurd?" vroeg de vrouw. "Natuurlijk," zei mijn man en begon het verhaal. Hij vertelde alles van begin tot eind. Dat mijn schoonzusje samen met de moeder en twee kleine kindjes aan de deur was gekomen om verhaal te doen, dat ik de volgende dag meteen contact met haar heb gezocht om met haar te praten over het voorval omdat ik dat op het moment zelf niet kon, dat ik s'maandags ineens bericht kreeg dat ze het toch maar op school heeft moeten vertellen omdat haar zoontje bang was geweest, enzovoort. Precies alles wat ik ook in mijn vorige blog allemaal had verteld.

"Okee, dus ze kwamen aan de deur met twee kleine kindjes, praten over dit hele gebeuren waar kinderen uit de buurt bij zijn en staan vervolgens andere ouders op de hoogte te brengen?" vroeg de vrouw. "Ja," antwoordde mijn man. "En dat is nog niet alles. Het was zondags uitgesproken. Moeders had aangegeven dat het zo goed was. Toch laait ze de boel een dag later weer helemaal op samen met mijn schoonzusje en is ze toen contact op gaan nemen met de zedenpolitie." "Wat doet dit met jullie," vroeg ze vervolgens. "Het maakt ons boos. Heel boos. Boos over alles wat gezegd  en gedaan is. Dat zelfs een meisje er bij werd gehaald die helemaal niets van doen had met de hele situatie, dat ons kind van zes aangemeld word bij de politie terwijl het in onze ogen een onschuldig spel was tussen twee kinderen." "Dat denk ik ook," vertelde de vrouw. "Een kind is altijd bezig met ontdekken, ook als ze zes zijn en ook op die leeftijd doen ze aan seksuele ontdekking. Wat zei de school hier van?" "Die stond achter de moeder die dit verhaal s'maandags op school was komen doen," zei mijn man. " Maar wat ik niet snap is dat ze ineens onze kinderen sterk in de gaten willen houden op school en dat zelfs het meisje waar twee jaar geleden wat mee is gebeurd en wat we destijds met de ouders uitgesproken hebben ook ineens in de gaten word gehouden terwijl ze niets met deze situatie te maken had. School heeft niet eens cursussen gevolgd voor het herkennen van kindermishandeling/misbruik. Mijn vrouw werkt in de kinderopvang en ook die heeft cursussen moeten volgen. Waarom doet school het dan niet?"

Er is een hele hoop gepraat vanochtend. En eindelijk werden we eens gehoord. Hier gaat werk van gemaakt worden. Deze mevrouw achtte het niet nodig om onze zoon op gesprek te laten komen. En dat moeders vervolgens bij school heeft staan te klagen terwijl ze de kinders wel met elkaar laat spelen en zondags zei dat het zo goed was, was mevrouw het ook niet mee eens.

"Ik denk dat het beter is dat we ook een gesprek aangaan met deze ouders. Vragen waarom dit zo moest gaan. En met school. Ik vind het jammer dat jullie hier zo alleen in hebben gestaan en niet gehoord werden of werden begrepen. Dat een kind van zes aangegeven word bij de politie is van de zotte. Ik kom hier nog op terug".

We wachten het dus rustig af wat hier verder uit komt. Hoe je het ook wendt of keert, hier is nog niet het laatste woord over gesproken. We zijn nog steeds boos. Ik kan de gezichten van mijn schoonzusje en de desbetreffende moeder haast niet zien. Met Sint Maarten liepen grote groepen ouders met kinderen ons huis voorbij, waarschijnlijk door alle praatjes in de buurt. Of ze gingen zich verstoppen achter ons hokje zodat ik alleen de zingende kinderen zag. Onze jongste mag bij niemand spelen en is vaak met de mededeling thuis gekomen dat de kinderen ook buiten niet met hem mochten spelen. Via via kreeg ik van kennissen te horen wat hun ter ore was gekomen over onze zoon. En niemand die precies durft te vragen wat er is gebeurd... Geloof me, mijn bloed kookt wanneer ik ze daar bij school zie staan. Ik blijf uiterst kalm en misschien lijk ik ook wel zo, maar van binnen is het één grote chaos wanneer ze met z'n tweeën mijn gezichtsveld binnen treden. 

Jullie weten misschien ook wel dat ik gelovig ben. Vandaag stuitte ik op deze tekst die overigens al wel vaker door mijn hoofd spookte. Een tekst uit de bijbel over vijanden. Ik weet niet of ik ze als mijn vijanden moet beschouwen, want een vijand vind ik gelijk zo'n zwaar woord. Maar vrienden zullen het zeker niet worden.

Love your enemies, do good to those who hate you, bless those who curse you, pray for those who mistreat you...

Het is me in ieder geval wel weer duidelijk waarom wij zeven jaar lang geen contact hebben gehad met mijn schoonzusje. En het is me ook meteen weer duidelijk hoe de meeste mensen hier in de buurt in elkaar steken, helaas....


Ook hier eindigde ons verhaal over de zedenpolitie nog niet. Ben je benieuwd hoe dit verhaal vervolgd? Klik dan hier voor het volgende verhaal over de zedenpolitie en mijn fijne schoonfamilie.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je