{{ message.message }}
{{ button.text }}

Het Muizenhuis - Sam & Julia - Het grote feest

​Het Muizenhuis – Sam & Julia – Het grote feest. Een royaal gouden boekje.

Afbeelding blog 'Het Muizenhuis - Sam & Julia - Het grote feest' Achtergrond blur afbeelding

Dit boekje kwam ik laatst tegen in de Kringloop winkel. We hebben het grote boek over het Muizenhuis al eens uit de bieb gehad en dat vond onze oudste een erg leuk boek. (Dat is het ook, je blijft kijken!) Dus toen ik deze bij de Kringloop zag liggen heb ik hem maar meegenomen.

Het muizenhuis is in het echt bijna 2 meter breed en 3 meter hoog en heeft meer dan 100 kamers! Het is gebouwd door Karina Schaapman die ook dit boekje heeft geschreven samen met Maurits Rubinstein.
Het muizenhuis is echt prachtig! Je blijft er naar kijken, er is zoveel te zien! (Ik heb het niet in het echt gezien, maar dit zie je wel in de boeken).

Het boekje waar ik nu over schrijf heet “Het grote feest” en is uitgegeven als gouden boekje. Het is aangeboden aan H.K.H. Prinsessen Catharina-Amalia, Alexia en Ariane ter gelegenheid van de inhuldiging van Z.K.H. Koning Willem-Alexander.(Dit staat voorin het boekje.)
Het boekje gaat over 3 meisjes muisjes die een luik in de vloer ontdekken en zo in een gang terechtkomen waar zij een deur vinden die uitkomt in het muizenhuis waar Sam & Julia wonen.
De meisjes muisjes heten Mini, Midi en Maxi.

De 5 muisjes ruiken appeltaart en besluiten bij de bakker te gaan kijken. Daar maken ze er (per ongeluk) een troepje van, maar ze maken het ook gelijk weer goed met de bakker door hem te helpen taarten bakken voor het grote feest.
De volgende dag is het grote feest en daar komen Sam & Julia er achter dat Mini, Midi en Maxi prinsesjes zijn!

Een leuk verhaaltje met nog leukere afbeeldingen.

Vooral de pagina met de foto van de bakkerij is heel gaaf. Wat knap als je zoiets kunt maken zeg!
Dit boekje is ook zo’n boekje dat je kunt blijven lezen en kijken, elke keer ontdek je weer wat nieuws. Ook leuk voor als het straks Koningsdag is.

Vond je mijn blog interessant?

Vergeet me dan niet te volgen, dan mis je geen blogs meer van mij!

Tags: Kids & Zo

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je