{{ message.message }}
{{ button.text }}

Het moment dat ik wist dat ik zwanger was!!

Een week lang mooi en heet weer, voor mij de reden dat ik een week overtijd ben. Tenslotte doen we het dubbelsafe.

Afbeelding blog 'Het moment dat ik wist dat ik zwanger was!!'

Een week lang superweer van 35 graden, weer aan het werk na de vakantie en er vanuit gaande dat ik elk moment ongesteld kon worden. Ik had krampen, zoals ik dan altijd had. Alleen, waar bleef mijn menstruatie nou? Vooralsnog ging ik er vanuit dat het iets werd uitgesteld in verband met het warme weer. Tenslotte had ik dat al eerder meegemaakt! Elke dag netjes een maandverband in mn ondergoed en van het weekend nog een biertje op. 

Op weg naar huis na de verjaardag van mijn nichtje, sprak ik zachtjes toch mijn zorgen uit naar mijn man. De kinderen zaten tenslotte achterin.  Maar ja, het kon niet ivm dubbele veiligheid. Zondag, nog steeds niet ongesteld. Maar nog warm buiten, zo naïef dat ik dacht. Maandag toch maar een test gehaald. 

Manlief zou pas laat thuis zijn, dus de hele dag met spanning gezeten. Tenslotte wilde ik de test samen doen. Nou ja, het plassen liever wel alleen. Wachten... ondertussen maar een spelletje op fb gedaan. Pff wat een spanning!

Financiële situatie, al 3 kinderen en eigenlijk geen ruimte in huis. Diverse gedachten en gevoelens spoken door mijn hoofd. Van abortus tot afstaan. Maar eigenlijk behoren die opties niet tot de mogelijkheden bij mij. Gelukkig ook niet bij mijn man, komt er na een lang en emotioneel gesprek. We vergeten helemaal op de test te kijken.

Stel dat ik zwanger ben, we besluiten ter plekke om ons kindje te laten komen, we gaan er voor, we knokken en zorgen er voor dat onze zorgen zo snel mogelijk zullen verdwijnen. Manlief is timmerman, de ruimtes zullen heringericht worden. 

O ja, de test! Positief. Ik ben zwanger. Verwarring, vreugde, alles komt voorbij. Ik ben zwanger en reken terug. Ben pas 5 weken.  

Hoe ga ik het aan de rest van de wereld vertellen. Iedereen zal tegen zijn, vanwege onze financiële situatie. Maar we houden ons kindje.. Ukkie ik hou nu al van je,je bent welkom! 

Tags: #Mom to be

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je