{{ message.message }}
{{ button.text }}

Het leed dat praten heet

Olivia is nu bijna 20 maanden, maar spreekt nog bijna niet. Daar krijg ik van veel kanten best wel wat commentaar op.

Afbeelding blog 'Het leed dat praten heet'

Olivia is met alles best vlot. Rond de tafel stappen deed ze met 9 maanden al en lopen deed ze al voor haar eerste jaar. Met veel andere dingen loopt ze ook goed op schema of zelfs voor. Alleen praten doet ze nog praktisch niet en daar maak(te) ik mij eigenlijk geen zorgen over. 

Olivia kan namelijk erg goed communiceren met wijzen en doen. Ook begrijpt ze zo goed als alles wat we zeggen en vragen en reageert daar ook altijd op.
De woordjes mama, die, daar, Tijger (onze hond), ja en vooral nee kan ze zeggen dus ik vond het al best wat. Alleen jammer dat ze geen papa zegt, hoe vaak we dat ook oefenen.

Tijdens pakjesavond was mijn schoonfamilie verbaasd dat ze nog niet praat. Of we wel duidelijk alles zeggen, of we met jaar praten, of we haar wel voorlezen. Nou ja, dat doen we allemaal gewoon. Ook kennissen en zelfs vreemden gaven al tips. Waar bemoeien ze zich toch allemaal mee. Olivia zal haar hele leven nog praten en volgend jaar praat ze vast de oren van mijn hoofd. Het komt allemaal wel!

Tags: #Kids & Zo

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je