{{ message.message }}
{{ button.text }}

Het leed dat kerstcadeaus-stress heet!

Wie kent het niet.. Het is bijna kerst en je inspiratie is nog altijd veel te ver te zoeken. Ik kwam toch nog op originele ideeën!

Afbeelding blog 'Het leed dat kerstcadeaus-stress heet!' Achtergrond blur afbeelding

Ieder jaar, tegen de kersttijd, krijg ik enorme zin om weer kerst te vieren. Kerstavond is bij de schoonfamilie, 1e kerstdag bij mijn familie en 2e kerstdag gaan we even bij mijn vriend zijn grootouders langs. Het betekend voor ons dat we kerstavond en 1e kerstdag surprise hebben. Op kerstavond is het alleen een cadeau'tje kopen voor degene op je lootje. Bij mijn familie is het minimaal een gedicht er bij en een surprise is nooit verplicht. Ikzelf doe dat wel, vind dat zelf best leuk om te doen.

Ieder jaar schrijven we op een lijstje wat we graag als cadeau willen, op beide adressen. Maar al snel neigen we allemaal naar 'een bon van ...'. Bij mijn familie werd aangegeven dat dit een beetje afgezaagd is en eigenlijk helemaal niet zo leuk en de bedoeling van surprise houden. Mijn vriend kwam met het idee; we kopen een cadeau voor de persoon op je lootje, waarvan je zelf denkt dat die persoon er blij mee is. En zo kwam het idee om dat op die manier te doen. Voor mij lastig, want de kindjes doen ook mee, dus dat betekend dat ik 3 surprises, gedichten en cadeaus moet verzinnen. De gedichten... I was born for it. Elk jaar staat iedereen er van te kijken dat ik nog ergens talent in heb! ;)

Maar de cadeaus.. Ik heb 3 lieve personen, maar wel kieskeurige personen. Personen waarvan ik tot zaterdagochtend nog altijd niet wist wat ik ze moest geven. De moeilijkste kreeg ik op een bepaald punt, hij kwam ineens binnen. De andere waren weer een ander verhaal. Ik ging toch shoppen met mijn zusje, dus ik besloot die dag ook te benutten om geniepig ideeën op te doen voor de cadeau's. En ja hoor, het is me gelukt! Vandaag alles netjes online besteld en mijn ideeën gingen van een: Ja leuk! naar een; Geweldige idee! :)

Natuurlijk ben ik de gelukkige meter van mijn lieve neefje van 1,5 jaar! :) Ik wilde voor hem iets moois maken/kopen, om te laten zien dat ik trots op hem ben, maar ook deze inspiratie liet op zich wachten. Maar ineens wist ik het; mijn schoonbroer doet hem vaak een joggingbroekje aan. 1 + 1 = 2, blijk ik toch net in het bezit te zijn van een mooie stof, een naaimachine en de andere benodigdheden heb ik gekocht. Dan kan ik een dezer dagen daar achter gaan zitten en een mooi, nieuw, uniek joggingbroekje voor het schatje te maken. Het eindresultaat zal nog te bewonderen zijn! ;)

Dus nu de gedichten nog, de surprises in elkaar steken, het joggingbroekje naaien en de cadeau's inpakken. Gelukkig heb ik nog tijd genoeg, want ik presteer gewoon het beste onder druk.

Doen jullie surprise? En zijn jullie er al aan uit?

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je