{{ message.message }}
{{ button.text }}

Het kerstdiner op school is weer in het vizier!

Het kerstdiner op school is altijd één van de hoogtepuntjes van het jaar voor de kinderen en volgende week is het al weer zo ver!

Afbeelding blog 'Het kerstdiner op school is weer in het vizier!'

Het kerstdiner op school is altijd wel één van de hoogtepuntjes van het jaar. Alle kinderen (en waarschijnlijk voornamelijk alle papa's en mama's) zijn dan druk in de weer om allemaal wat lekkers te maken, wat dan gezamenlijk door de klas aan een mooi gedekte tafel wordt opgegeten. En niet te vergeten in mooie outfitjes, want dat maakt het mooie plaatje helemaal af. 

Zodra Sinterklaas weer uit het land verdwenen is, hangt er bij de deur van de klas alweer een lijst met allemaal hapjes die voor het kerstdiner gemaakt moet worden. En aangezien er bijna 40 kinderen in groep 1 en 2 samen zitten, want deze groepen worden met de viering samengevoegd, mag er van alles ook flink veel gemaakt worden. Het grappige is, dat elk jaar dezelfde lijst weer wordt opgehangen en aangezien ik nu al voor het derde jaar iemand in de kleuterklas heb zitten, valt dat nu gewoon op. Niet dat ik mij daar druk om maak trouwens, maar ik vond het wel grappig.

In eerste instantie werd er door ons gekozen voor het maken van fruitspiesjes, ik had erg grappige variantjes gezien online, dus dat zag ik wel zitten.

kerstfruit_1449837039.jpg

Maar toen kwam mijn zoon ook thuis met zijn lijst van school en hij had al bedacht dat ik dit jaar wel lekkere pizzapuntjes kon gaan maken. Ach ja, waarom ook niet? Maar om het mezelf toch een beetje gemakkelijk te maken, heb ik besloten om dit voor mijn dochter dan toch ook maar te doen. Dus het worden niet de leuke bovenstaande fruitspiesjes, maar het worden pizzapuntjes. Maar uiteraard wordt er van mij (door mijn kinders) wel wat meer verwacht dan simpele puntjes. Het leek ze namelijk wel erg leuk als de pizzapuntjes dan misschien de vorm van een kerstboom of zoiets dergelijks zou kunnen hebben. Maar natuurlijk schatjes, gaan we doen!

Ik moet wel eerlijk toegeven dat ik dit een beetje over mijzelf heb afgeroepen, want voorgaande jaren waren het ware kunstwerkjes die we hebben afgeleverd, haha, okee misschien een beetje overdreven, maar het zag er erg leuk uit. Vorig jaar waren het pannenkoekjes in alle mogelijke kerstvormen en het jaar daar voor waren het deze broodjes:

kerstbroodjes_1449837315.jpg

Ik ben benieuwd of dit soort exemplaartjes ook te maken zijn van pizzadeeg, maar waar een wil is....

Hoe gaat dat bij jullie op school of op het kinderdagverblijf? Maken jullie ook allemaal wat?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je