{{ message.message }}
{{ button.text }}

Het Kerst (ge)mis van dit jaar

Dit jaar is kerst niet zoals ik het had verwacht. Geen kerstgevoel, geen kerstboom en ook geen familie bezoeken

Afbeelding blog 'Het Kerst (ge)mis van dit jaar ' Achtergrond blur afbeelding

ik had dan ook begin van het jaar niet kunnen zeggen dat onze zo verlopen zou als dat het deed dit jaar. Een week voor kerst gaat mijn telefoon. Mama staat er maar ik neem op en hoor de stem van haar vriend en meteen schrik ik. Hij zegt je moeder is opgenomen in het ziekenhuis. ( ze heeft diabetes)  ze had gister een hypo ( veel te lage suikerwaarden)  en het was dat ik optijd was anders had ze het waarschijnlijk niet overleefd. 

En natuurlijk schrik ik van dit nieuws jeetje bijna mijn moeder verloren. Maar ik weet niet op een. Een of andere manier komt het niet binnen en voel ik qua emoties vrij weinig. Gelukkig belt ze me de volgende dag dat het al stukken beter gaat en ze haar daar nog wel even moeten houden. Ik baal er op dat soort momenten erg van dat ik waar we wonen geen goede openbaar vervoer hebben en ik geen auto of goede fiets.

Gelukkig word ze na een paar dagen ontslagen uit het ziekenhuis met het nieuws dat ze beter geen drank meer kan drinken omdat haar lever en zenuwuen aangetast zijn ( waardoor ze pijn in jaar armen en benen heeft en ook bijna niet kan lopen) dus gelukkig heeft ze het overleefd. Maar voor iemand als m'n moeder is het bericht dat ze niet mag drinken een enorme straf. ( ze is verslaafd aan de bier. En ja soms drinkt ze ook overmatig wat soms best moeilijk is) het gaat nu al stukken beter hoor overmatig veel drinkt ze niet meer. 

Maar goed kerst dus in aantocht, ik heb helemaal geen feest gevoel of leuke vakantie stemming. Mijn vriend hebben besloten dit jaar geen kerstboom te nemen omdat waarschijnlijk onze zoon deze omtrekt of er in gaat hangen. Dus dat werkt ook al mee, ik heb tegen mijn moeder en haar vriend gezegd aangezien de situatie ze het beter rustig aan kan doen dit jaar. En we het volgend jaar gaan vieren. Daar allemaal bovenop gaat de dynamo stuk van de auto van mijn vriend. En die gaat 300 euro kosten om te maken. 

Ok prima we hadden al niet een echte kerst dus we kunnen er ook nog wel eens de kadootjes voor opgeven. We hebben het financieel niet super dus je moet keuzes maken. Mijn vriend en ik hebben dan ook de eerste dag van zijn vakantie ook wat woorden en irritaties. Wat niet mee werk aan het kerstgevoel. 

Gelukkig kunnen we uiteindelijk terecht bij de broer van mn vriend en de neefjes van onze kleine man zodat we er toch nog iets van kunnen maken. En terwijl we daar zitten heb ik weer hetzelfde rot gevoel niks komt binnen. En niks doet me wat. Hmm zou ik misschien een. Kleine depressie weer hebben. Die avond besluit ik een depressie thuis test te doen. Waaruit inderdaad komt dat ik depressief ben en maar naar de dokter moet. 

Fijn ik begin het jaar dus als dat ik het afsloot. Waarschijnlijk depressief en uitgeput. Zo gaan we gewoon vrolijk door tot oud en nieuw. In de tussentijd probeer ik zo positief mogelijk te blijven en er nog wel wat leuks van te maken. Voor mezelf maar vooral voor mijn gezin. 

Voor iedereen die mijn Bloggs leest een heel fijne jaarwisseling met veel gezondheid en liefde toegewenst xx 

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je