{{ message.message }}
{{ button.text }}

Het is een fase...... toch?!

​Ik sta niet bepaald bekend om mijn engelengeduld en dat is dus nu juist wat je blijkbaar wél nodig hebt met een opstandige 3-jarige thuis.

Afbeelding blog 'Het is een fase...... toch?! ' Achtergrond blur afbeelding

Wat was ik blij met mijn rustige, lieve ventje. Kon uren rustig spelen en luisterde eigenlijk ook altijd als ik hem iets vroeg. Ik weet nog dat ik tegen mijn man zei dat we van geluk mochten spreken met zo'n rustige peuter.... Ja, te vroeg geroepen dus! Ook wij ontkomen niet aan de peuterpuber-fase. Althans, ik hóóp echt dat het een fase is!

Vooral avondeten is momenteel een groot drama: meneer wil natuurlijk alleen maar snoepjes en toetjes. Nu ben ik wel zo consequent dat hij van mij écht wat van zijn bord moet eten, voor hij een toetje krijgt. En dan hoeft 'ie echt niet zijn hele bord leeg te eten maar toch zéker 4 hapjes. 
Nou, het lijkt wel of de wereld vergaat toen ik hem dat gisterenavond uitlegde. En toen we hem dan eindelijk zover hadden dat hij een hap nam, spuugt hij het net zo hard weer uit. Daar gaat dan het laatste beetje geduld dat ik nog had... Met verheven stem vertel ik hem dat hij nu dus géén toetje krijgt en mama, papa en Christian wel. Drama natuurlijk, dat begrijp je. Dikke krokodillentranen en een piepstemmetje dat zegt 'Ik ben zo verdrieeee-hie-tig'. Tja... 

Terwijl mijn man, Christian en ik aan ons toetje zitten loeit de peuterpuber sirene die Lucas heet steeds harder en ik weet echt niet meer wat ik moet zeggen of doen om die sirene uit te zetten. Wanhopig kijk ik mijn man aan maar hij weet het ook niet meer. Negeren? In de hoek zetten? Troosten? Tóch een hapje geven? Wat kan een mens toch twijfelen... 
Uiteindelijk hebben we hem nog maar eens uitgelegd waarom hij nu geen toetje krijgt en dat hij écht moet stoppen met huilen omdat er niks is om verdrietig om te zijn: Als hij nou gewoon 2 hapjes neemt (Tja, misschien dat dan wel lukt?) krijgt hij ook. Met veel drama gingen er dan toch twee muizenhapjes in. Hij kreeg dus ook maar een heel klein beetje vla maar de lucht was weer geklaard... voor even dan want het volgende drama (naar bed gaan) ligt ook alweer op de loer.....

Wat vinden jullie van mijn aanpak? Ik ben een enorme twijfelkont (misschien door mijn leeftijd?) en vraag me serieus af hoe andere moeders zoiets aanpakken.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je