{{ message.message }}
{{ button.text }}

Het is één chaos met baby’s en gespannen mama's

Om 11.20 uur hebben we een afspraak bij het consultatiebureau voor twee vaccinaties.

Afbeelding blog 'Het is één chaos met baby’s en gespannen mama's'

|| Doemscenario’s ||
Om 7.00 uur heeft mijn dochter haar eerste ochtendfles gehad, dus ik zag het helemaal voor me dat ze om 9.30 uur alweer wakker zou worden. Normaal gesproken zou ze dan rond 10.45 weer in haar bedje liggen. Ik had alle scenario’s al bedacht; ze is doodmoe als we bij het consultatiebureau aankomen, ze brult alles bij elkaar, dan krijgt ze nog 2 prikjes en is ze helemaal van de mik.

De realiteit is dat mijn dochter om 10.15 uur wakker wordt. Ik ben er gewoon ondersteboven van! Net of heeft ze al mijn doemscenario’s gehoord? We zitten om 11.00 uur in de auto richting het consultatiebureau en ze geeft me een grote glimlach.

|| Consultatiebureau ||
We lopen op de gang van het consultatiebureau en ik hoor in de verte al heel veel gehuil. Oh nee… Mijn dochter kijkt al wat ongemakkelijk. Het duurt nog even en ze zet het ook op het brullen. We doen de deur open, het is één grote chaos met kruipende baby’s, gillende kinderen en gespannen moeders.

We zoeken een plekje en ik spreek mijn dochter vol enthousiasme toe dat ze zo flink is & dat ze niet met de andere baby’s mee hoeft te huilen. Ze kijkt alleen maar om zich heen, ze is helemaal onder de indruk. Ondertussen doe ik haar kleertjes uit, zodat ze op de weegschaal kan.

|| Zeiknat ||
Ze is gewogen en ik loop met mijn dochter, in de omslagdoek, op de arm terug naar het aankleedkussen. Ik heb in één hand de vieze pamper vast, shit, ik heb haar nog geen schone pamper omgedaan. Ik leg haar, in de omslagdoek, op het aankleedkussen. Ze heeft het aankleedkussen nog niet aangeraakt of ze begint te plassen. En ze houd voor mijn gevoel nooit weer op. Het aankleedkussen en de omslagdoek zijn zeiknat. Shit… ik heb niet nog een omslagdoek mee.

|| Diepe slaap ||
Gewikkeld in mijn sjaal gaan we naar de verpleegkundige. Ik merk dat ze wat aan het jengelen is, ze is inmiddels al 1,5 uur wakker. Ze krijgt in beide beentjes een prik en zet het op het brullen. Ik kleed haar snel aan en in de maxi cosi geeft ze zich over, ze valt in een diepe slaap…

Check my page mama's!

Liefs, Rita.

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je