{{ message.message }}
{{ button.text }}

Het hikkende heksje, ze vliegt zo stiekem voorbij.

Het hikkende heksje, ze vliegt zo stiekem voorbij. Was je maar wat groter, maar voor nu helpt de toverdrank nog wel.

Afbeelding blog 'Het hikkende heksje, ze vliegt zo stiekem voorbij.' Achtergrond blur afbeelding

Jullie hebben er vast wel eens mee te maken gehad. Het hikkende heksje dat zo stiekem voorbij vliegt. Als je net lekker hebt gegeten of gedronken, misschien iets te gulzig en dan slaat ze toe. Geniepig valt ze aan. Ze zwaait met haar stokje en daar is ie dan, de hik.

De hele dag door heeft het hikkende heksje ons ukje te pakken. We waren er de eerste weken steeds te laat bij. Zagen haar niet, maar hoorden wel dat ze was geweest. Blikken wisselden, ogen draaiden ten hemel heeft ons ukje nou weer de hik! Aah in het begin dacht je nog wat schattig dat hikje. Oh dat deed ze in de buik ook al toch. Wat lief… maar ja met de hik kwam op den duur ook de pijn. Het maagzuur kwam mee omhoog. En als je dat een keertje hebt ach, alle ukjes geven wel eens een mondje terug, hebben de hik en verslikken zich soms.

Soms blijft het hikkende heksje wel heel vaak terug komen. Dan is dat schattige er wel vanaf. Dan begrijp je waarom het heksje een heksje is. Een gemene tante hoor is het. Iedere keer weer ons ukje lastig vallen. Gewoon niet stoppen ook als de slokdarm beschadigd is, de tranen nader staan dan het lachen, voeden een angstig momentje is geworden en slaap… wat is dat ook alweer? Het is tijd om ten strijde te gaan. Om dat hikkende heksje eens geen kans te geven. Bescherming had ons ukje nodig.

Natuurlijk zochten we de oplossing eerst in huis en tuin middeltjes. Het bed van ons ukje werd schuin gezet. De eerst nacht vonden we haar onderaan en de hik.. die had ze nog steeds. Na de voeding werd ons ukje een half uur rechtop gehouden, druk spelen was er niet meer bij en op haar buik legden we haar te slapen. Mocht er dan een voeding omhoog komen dan liep het in ieder geval niet meer terug, dubbel pijn blijft dan bespaard. Naar kwakzalvers gingen we toe. Die beloofde door wat spanning weg te nemen, het hikkende heksje niet meer in de verleiding kwam om toe te slaan bij ons ukje.

Maar ja een heksje zou geen heksje zijn als dit echt zou werken. Om definitief van het hikkende heksje af te komen moet ons ukje eigenlijk wat groter zijn. Hoe ouder ze is, hoe beter de kleppen werken van haar maag. Je zult zien dat de lol er dan vanaf is en het hikkende heksje laat je met rust. Maar om groter te worden, moet er toch echt wat voeding in. Het was tijd voor het grove geschut. Een toverdrank! Ze neemt nu iedere dag een slokje van het witte wonderspul. Het hikkende heksje hebben we al een tijdje niet meer gezien. Heel af en toe komt ze nog als ons ukje wat vatbaarder is. Het is bijvoorbeeld druk geweest, ze heeft haar prikjes gekregen of heeft wat slechter geslapen en dan verschijnt het heksje nog.

Het hikkende heksje, ze vliegt zo stiekem voorbij. Was je maar wat groter, maar voor nu helpt de toverdrank nog wel.  

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je