{{ message.message }}
{{ button.text }}

Het gevolg van kerst

Een dag verslag van Nino na de kerst. ​Vandaag was duidelijk niet Nino's dag.

Afbeelding blog 'Het gevolg van kerst'

Met kerst was alles natuurlijk anders. Veel avonden achter elkaar bij opa & oma. Tussendoor ook nog op bezoek bij mijn moeder en zus. Veel vreemd eten wat Nino maar niks vond waardoor hij veel zooi gegeten heeft, laat naar bed en veel, heel veel mensen. Tijdens de kerstdagen leek het Nino prima af te gaan. Zo nu en dan kon hij wel jengelen maar niet meer dan we normaal van hem gewend zijn als hij ietsje later op blijft.

Nu is de rust terug gekeerd in huis. Wat betekend dat Nino weer op normale tijd naar bed gaat, normaal eten krijgt en hij lekker rustig thuis kan spelen zonder te veel mensen om hem heen. We hadden verder gepland om weer wat dingen van ons to-do lijstje te gaan doen, de handschuurmachine ophalen, even langs mijn werk, boodschappen, stofzuigen... na ja dat soort dingen.

's Ochtends was Nino al weer op tijd wakker. Mijn man stond met hem op en liet mij nog even slapen, heerlijk, helaas was dat van korte duur. Niet veel langer nadat ze naar beneden gegaan waren hoorde ik opeens gehuil van Nino en hard gevloek van mijn man. Daarna riep mijn man mij om te komen helpen. Blijkbaar is Nino weer gegroeid en kan hij weer bij nieuwe hoogtes komen. Hij had namelijk een leeg theeglas van de tafel afgekregen, hier kon hij tot nu toe nog niet bij. Het glas was kapot gevallen en Nino had zich in zijn duim en middelvinger gesneden. Dit bloede behoorlijk. Nino was gelukkig al snel weer rustig maar snapte niet echt waarom er een pleister op zijn vingers moest. Het was niet bepaald praktisch. De pleister op zijn duim was binnen no-time doorbloed en Nino bleef er maar niet van af. We hebben uiteindelijk de duim maar helemaal dicht getapet met pleisters, zodat het bloed niet meer erdoor kwam en Nino het niet meer van zijn duim afkreeg. Niet helemaal goed voor de wond maar het moest maar even zo.

Vanaf toen was eigenlijk alles verkeerd bij Nino. Alleen een klein plofje op de grond, gewoon op zijn billen, was hem al te veel. We zijn al snel gezwicht en hebben hem gewoon de speen gegeven zodat hij iets meer kalmeerde maar de rest van de dag heeft hij bijna de hele tijd bij mijn man of mij op schoot gezeten. Goede dutjes zaten er helaas niet in, dus dan maar hangen. Tussendoor ben ik nog een paar uurtjes naar mijn werk gegaan zoals ik gepland had. Ik moet immers de klas wel gebruiksklaar hebben voor volgende week en nu stond alles nog op z'n kop omdat ik bezig was geweest met het reorganiseren van de klas.

Nino is uiteindelijk om 18:00 uur in slaap gevallen op schoot bij mijn man. Toen hebben we even rustig zijn pleisters eraf kunnen halen. Gelukkig zag het er alweer heel goed uit. Voor de nacht hebben we nog een klein pleistertje erop geplakt maar morgen heeft hij waarschijnlijk al geen last meer van de sneetjes. Gelukkig maar. Hopelijk voelt Nino zich na een nachtje slapen ook weer beter. Soms vergeet ik even hoe klein Nino eigenlijk nog is en hoeveel impact zoveel vreemde dagen achter elkaar geven aan zijn een klein mannetje. Maar dan maakt hij het ons wel weer duidelijk. Voor de aankomende dagen tot oud&nieuw is dan ook rust aangezegd.

IMG_2565_1451326896.JPG

Hier een fotootje van de ingetapete duim.

(Sorry hij is lekker wazig maar Nino wou zijn duim niet echt stil houden voor de foto.)

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je