{{ message.message }}
{{ button.text }}

Het Doopfeest van onze baby J.

De voorbereidingen waren in volle gang. Mijn man kwam thuis en zei mijn ouders komen niet naar het feest...

Afbeelding blog 'Het Doopfeest van onze baby J. ' Achtergrond blur afbeelding

Met 7 weken hadden wij het doopfeest georganiseerd. De issues waren niet verholpen.

In de tussentijd waren zijn ouders al een aantal keren op bezoek geweest om baby J. op te zoeken. Zijn moeder kwam overdag ook langs, ook alleen wanneer mijn man thuis was. Op een middag wilde ze langs komen en had mijn man hiervoor gebeld. Ik vroeg mijn man hoe laat is je moeder van plan om te komen? Ik moet namelijk om 15.15 weer kolven anders heb ik niet genoeg voeding. Mijn man zei daarop ik stuur wel een berichtje naar mijn moeder dat ze wat later moet komen, nadat je klaar bent met kolven. Zo gezegd, zo gedaan. Een minuut later stond ze toch voor de deur. Mijn man zei meteen ik heb je een berichtje gestuurd dat je later moest komen. Oh ik heb niks ontvangen. Zijn moeder zei tegen mij, je kan toch naar boven gaan om te kolven. Ik keek haar aan, ehm nee ik mag niet meerdere malen de trap op en af. Bovendien ligt het kolfapparaat beneden en die ga ik niet heen en weer sjouwen. Oh, we blijven wel in de keuken dan kan je kolven. Mijn irritatiegehalte schoot omhoog en ik zei heel geïrriteerd ik ga niet in 1 ruimte met jou zitten en kolven. Ik wacht wel weer, dan eet baby J. maar wat later. Een half uur later ging ze weg en ik stond op springen.

Tijdens het kolven zei ik tegen mijn man, dus wanneer jouw moeder hier komt, moet ik rekening met haar houden in plaats van andersom? Mijn man zei ja ik snap ook niet waarom ze niet gewoon weg is gegaan en later is terug gekomen. Ik zei ook maakt niet uit wie er wilt komen, als ik moet kolven wil ik niemand hier hebben. Maakt niet uit wie het is.

Mijn man vertelde aan zijn ouders wanneer het doopfeest gepland stond en vroeg aan zijn ouders om deze dag vrij te houden. Het doopfeest werd samen met mijn 30e verjaardag gevierd. Een dag later kwam mijn man later thuis dan verwacht. Ik vroeg hem waarom het zo laat is geworden. Hij zei mijn ouders komen niet als ik mijn zusje niet uitnodig. Jouw zusje? Waar is jouw zusje? Wat verwachten jouw ouders? Dat ze in het ziekenhuis is geweest dat alles is vergeten en vergeven? Nee, zo werkt het niet dat heb je haar ook laten weten. Ze is welkom als ze hier komt, zonder jouw ouders, en alles uitpraat en haar excuses maakt. Mijn man zei dat hij dat al aan zijn ouders had door gegeven. Het balletje ligt nu bij haar. 

Een paar dagen later belde zijn zusje op en wilde langs komen om de baby op te zoeken en het een en ander uit te praten. Mijn man vertelde het aan mij en ik zei prima, maar ze komt alleen en niet samen met jouw ouders. Wij moeten iets met haar uitpraten, wij zijn volwassen genoeg om dat zonder jouw ouders te doen. Mijn man was het hiermee eens en zei tegen zijn zusje dat zij zaterdag langs kon komen (een dag voor het feest).

Om ervoor te zorgen dat de ouders van mijn man toch aanwezig zouden zijn op het doopfeest gingen wij met de baby bij hun langs (de vrijdag voor het feest). Dit was het eerste uitstapje van baby J., zijn eerste familiebezoek. Zijn ouders waren blij met ons bezoekje. Thuis aangekomen, zei mijn man "nu maar hopen dat ze er zondag bij zijn."

Die zaterdag waren we druk bezig met de voorbereidingen, boodschapjes halen, opruimen, schoonmaken en noem maar op. Mijn ouders, zus, nicht, tante hadden het koken op zich genomen. Zijn ouders hadden aangeboden om de laatste boodschappen te doen zodat wij ons op andere zaken konden focussen.

In de avond kwam zijn zusje langs om het een en ander uit te spreken. Wij spraken af dat we het niet meer over zouden hebben en normaal met elkaar om zouden gaan. Hierna vroeg mijn man aan haar of ze morgen er ook bij is. Hierop zei ze "nee, je denkt toch niet dat ik ga toekijken hoe de zus van je vrouw mijn taak overneemt?" Hierop zei mijn man, we hebben deze personen al gevraagd of ze bepaalde handelingen willen doen en ik kan nu niet tegen ze zeggen dat zij het niet meer mogen doen. Hierop zei zijn zusje "de zus van je vrouw weet toch wel beter?" Ik hield mijn mond en gelukkig zei ze zelf dat ze weg ging, voordat ik haar de deur had gewezen. 

Nadat ze weg was, zei ik tegen mijn man. "We zijn niet echt wat opgeschoten. Eén ding uitgesproken en ze heeft weer een ander probleem gecreeërd." Mijn man erkende het en hij belde zijn vader op dat hij de volgende dag derest van de spullen zal komen ophalen. Hij wilde niet meer spanningen. Zijn vader zei dat er niks aan de hand is en dat hij zelf even de spullen komt brengen. Ik was ondertussen verder gegaan met de voorbereidingen en zijn vader was ondertussen ook aangekomen. Nadat alles was klaar gezet, ging hij weg. Ik bedankte zijn vader en zei tot morgen, niet wetende wat zij van plan waren......

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je