{{ message.message }}
{{ button.text }}

het cirkeltje rond voor de volgende dag

Ben ik de enige die iedere avond op de bank gaat zitten en denk 'morgen begint het cirkeltje weer opnieuw'?

Afbeelding blog 'het cirkeltje rond voor de volgende dag' Achtergrond blur afbeelding

Daar zit je dan,  na weer een lange drukke dag, op de bank met een kop thee en een koekje. Eerst ben je nog aan het genieten maar na een half uurtje bedenk je dat je morgen weer een drukke dag voor de boeg hebt. 

Eerst het ochtend riedeltje: aankleden van de 2 jongens, de een (4 mnd) een flesje en de ander (4)een boterham, de jongens aankleden, brood en melk in de schooltas van de oudste doen, alles voor de jongste in eigen tas doen (want je brengt alleen de oudste naar school dus waarom zou je een hele luiertas meenemen?).

Dan zijn de jongens klaar en besef je dat je voor jezelf nog maar 5 min. over hebt (Dan maar geen ontbijt).

Je sprint de trap af (3e verdieping zonder lift) met tas om je schouder, een kind in je arm en de ander die meeslingert aan je andere hand.

Eenmaal beneden ga je met de jongste nog 1 trap verder om de kinderwagen te pakken. (Hoe gaan we het vandaag weer eens aanpakken?) Je besluit om de kinderwagen maar de trap op te hupsen met je kind in je arm ipv in de wagen, omdat je dat veiliger vind. En ja dat gaat redelijk.

Nou gauw de deur uit. Of dat is de bedoeling. 

Ben je de schooltas vergeten...

Na een sprint trap op en af kunnen we dan eindelijk vertrekken. Je komt net op tijd op school, en na al die moeite krijg je te horen 'ik wil geen kusje en knuffel vandaag mama'. 

Nou dan alleen even zwaaien (en mijn hart even oprapen) voordat ik weg ga.

Eenmaal weer thuis is het alweer tijd voor een flesje, maar daarna gelukkig een slaapje. Kan je mooi even de afwas doen van vanochtend, een wasje opzetten, bedden opmaken, en even opruimen.

Terwijl je de was ophangt bedenk je dat je zo wel even wat kan gaan eten, maar helaas bij het ophangen van de laatste onderbroek word meneer al wakker.  

En die mooie verhalen over grote glimlachen bij het wakker worden, blijven bij ons echt verhalen.

Brullend kind uit bed halen en hem een tijd vermaken.

Dan bedenk je dat je nog naar de bieb moet, om boeken terug te brengen, en het de laatste dag van een goede aanbieding is bij de supermarkt, die je nog graag wilde halen.

Gauw de deur weer uit (zonder flesje want die ben je vergeten), om eerst langs de bieb te gaan en dan de supermarkt.  

Bij de supermarkt weer veel te veel in verleiding gebracht en dus teveel meegenomen (je vergeet dat je bij thuiskomst eerst naar de berging moet met baby en kinderwagen en dan naar de 3e verdieping met baby en boodschappen).

En in al die tijd is je kind maar 10 min. rustig geweest, dus het zweet is je helemaal uitgebroken (blij dat je een donker shirtje aan hebt).

Je gooit de boodschappen in de keuken en maakt vervolgens gelijk een fles. (Even zitten met meneer).

10 min. Na het flestje moet je alweer weg om je oudste op te halen van school. (Weer de kinderwagen pakken).

Op school krijg je een tas in je handen gedrukt met daarin een doorweekte broek (te laat). Je zegt er niks over maar kookt vanbinnen(iedere dag al sinds de vakantie voorbij is).

Hij heeft in ieder geval een leuke dag gehad, en daar ben ik dan erg blij mee.

Op weg naar huis kom je er achter dat het vandaag schooltuintje is, en je wel moet gaan omdat je vorige keer ook niet bent geweest. 

Snel naar huis, de oudste wat drinken en een koekje geven, luiertas inpakken (nu niet het flesje vergeten), en weer weg (en ja weer gedoe met de kinderwagen).

Op het schooltuintje het meeste werk zelf doen (oudste heeft er geen zin in). En de jongste, voordat we weg gaan, een flesje geven.

Naar huis en dan gelijk aan het eten beginnen (waarom eten we niks simpels?). De oudste wilt dol graag de tafel dekken (hij weet niet hoe fijn je dat vind).

En dan net voordat het eten klaar is komt manlief binnen. Gelijk krijg je de vraag: 'wat heb je vandaag gedronken of gegeten?' 

Uhm ja... een slok van het drinken van de oudste en een koekje. En dan schiet je in de lach. Je bent echt gewoon vergeten te eten en te drinken (manlief snapt er niks van).

Na het eten kan je alles gelukkig verdelen. De een afwassen en de ander opruimen. Eerst de oudste douchen en naar bed, dan de jongste. 

Dan zelf douchen en een heerlijk kopje thee van je lief krijgen.

En zo is de cirkel weer compleet. 

Op naar morgen!

Tags: #Mom life

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je