{{ message.message }}
{{ button.text }}

Het belang van een goed en gezond ontbijt

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Een goed ontbijt is een belangrijke start van de dag, ook voor je peuter. Het geeft je kind de energie die hij nodig heeft voor een dag vol avontuur.

Afbeelding blog 'Het belang van een goed en gezond ontbijt'

Producten met granen zoals brood, pap of muesli zijn heel geschikt. De vezels uit granen zijn namelijk goed voor de darmwerking en zorgen voor een verzadigd gevoel. Ze brengen de spijsvertering op gang en zorgen ervoor dat je peuter tot de lunch genoeg heeft aan één tussendoortje.

Brood en broodbeleg

Als je je kind laat ontbijten met brood, zorg dan dat hij vezelrijk brood eet (bijvoorbeeld volkorenbrood). Besmeer de boterham met margarine, want hierin zitten goede vetten die je peuter nodig heeft voor zijn groei en ontwikkeling. Geschikte soorten beleg zijn (smeer)kaas, vleeswaren (geen rauwe vleeswaren als filet americain), ei, magere kwark, sandwich spread, pindakaas, fruitstroop, fruit (bijvoorbeeld banaan), jam en hagelslag. Ook voor broodbeleg geldt: variatie is belangrijk. Wissel daarom hartig beleg af met zoet. En kies regelmatig voor magere producten, bijvoorbeeld 20+ (smeer)kaas, kip, kalkoen, ham en rookvlees.

Pap

Pap zit boordevol granen en is daarom een vezelrijke en gezonde start van de dag. Je kunt het eenvoudig bereiden met melk. En voor je kindje is het lekker én makkelijk om te eten. Wel zo handig tijdens de drukke ochtendspits! Pap speciaal voor peuters, zoals Bambix Acht Granen, is een gezonde bron van energie en daarom een goede keuze. In tegenstelling tot pap voor volwassenen is deze pap rijk aan vitamine D en is er geen zout aan toegevoegd. Kies altijd een ontbijt dat is afgestemd op de leeftijd van je kindje. Geef hem dus liever geen producten voor volwassenen. Daaraan is vaak zout of suiker toegevoegd en dat is niet goed voor je peuter.

Muesli

Muesli is door de combinatie van granen, fruit en noten een ideale start van de dag. Bereid het met melk of yoghurt voor een lekker ontbijt. Kies voor een muesli speciaal voor peuters zoals Bambix Zonnige Ontbijtpap Muesli. Deze muesli is rijk aan vitamine D en bevat geen toegevoegd zout.  

Eet smakelijk!   

Tags: #Kids & Zo, #Food

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je