{{ message.message }}
{{ button.text }}

Help! mijn peuter verveelt zich, wat nu?

De meeste peuters krijgen rond de leeftijd van 3 a 3,5 jaar een lastige fase. Ze voelen zich al heel erg groot, maar toch zijn ze nog niet groot genoeg om naar school te gaan.

Afbeelding blog 'Help! mijn peuter verveelt zich, wat nu?'

Dit kan bij die stiekem toch nog best wel kleine wezentjes gepaard gaan met dwars gedrag, driftbuien en geen zin meer hebben in de activiteiten die hij tot voor kort nog met heel veel plezier deed. Je kunt eigenlijk maar één conclusie trekken: je kind is vreselijk aan school toe en verveelt zich. Hoe ga je daar als ouder nou goed mee om?

Verveelt je peuter zich? Betrek hem extra bij de dagelijkse dingen!

Je peuter wil heel graag naar school omdat school voor hem synoniem is aan ‘groot’ zijn. School zit er dan misschien nog even niet in, maar als ouder kun je er wel voor zorgen dat je peuter zich al heel ‘groot’ voelt. Dit doe je door hem extra te betrekken bij de dagelijkse dingen. Een kind van deze leeftijd kan namelijk al prima helpen met schoonmaken, boodschappen doen of koken. Wat voelt hij zich stoer als hij zelf ( natuurlijk wel onder toezicht en met een niet al te scherp mesje ) champignons mag snijden, de salontafel mag poetsen of de boodschappen in het winkelwagentje mag doen!

Zorg voor wat uitdaging op leergebied

De wat oudere peuters vinden het vaak erg leuk om thuis (net als straks op school!) ‘werkjes’ te gaan doen. Koop wat leerboekjes om vormen, kleuren of cijfers te herkennen ( bij Action heb je diverse soorten voor een klein prijsje) of een puzzel met extra veel stukjes. Wanneer het niet meteen lukt, help jij hem natuurlijk even mee en als het dan uiteindelijk goed gaat zijn zowel mama als peuter supertrots!

Naar de peuterspeelzaal?

Het is sowieso aan te raden om je peuter minimaal één dagdeel per week naar de peuterspeelzaal of het kinderdagverblijf te brengen. Hij leert op deze manier met leeftijdsgenootjes te spelen / te delen en gaat mee in het groepsproces. Dit is behalve gewoon hartstikke leuk ook een prima voorbereiding op school. Wanneer jouw kind wel heel erg aan school toe is kan het een optie zijn om hem vaker naar de peuterspeelzaal te laten gaan.

Verveelt jouw peuter zich ook en doe jij iets om hem extra uitdaging te geven? Reageer hier!

Geschreven door mama Nienke

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je