{{ message.message }}
{{ button.text }}

​HELP ME, kids die praten met hun handen ipv hun mond!!

Ik kan er gewoon niet om heen. mijn gedachtes zijn sinds gister met niks anders bezig. zal even van vooraf aan beginnen.

Afbeelding blog '​HELP ME, kids die praten met hun handen ipv hun mond!!'

Ik deed donderdag luizencontrole bij Jayden in de klas. De hele ochtend was ik dus op school. op een gegeven moment kom ik bij de klas van Hayley in de buurt en hoor dat een juf volledig uit haar plaat gaan. Ze verheft behoorlijk haar stem en geeft aan richting de kinderen dat ze het niet normaal vind dat ze vanuit de gymles niet normaal naar school kunnen lopen. Ik kijk naar binnen en zie dat Hayley huilend aan haar tafeltje zit. op dat moment neemt mijn moederhart het over een staan bij de deuropening. de juf ziet mij en zegt tegen Hayley dat ze naar mij toe mag gaan om te vertellen wat er aan de hand is.

We gaan samen op de gang zitten en tussen het snikken door zegt Hayley dat ze eerst geschopt is in haar buik en daarna nog 2x geslagen is met een boekentas in d'r buik en een knal tegen haar hoofd heeft gehad. als eerste vraag ik wat zij gedaan heeft, want mijn kids zijn geen heilige boontjes, maar ze zegt dat ze echt niks gedaan heeft.
Dan neemt mijn moedergevoel het compleet over. ik troost haar en ze zegt dat ze naar huis wilt, prima zeg ik. alleen ik ga nog wel even verhaal halen bij de juf.
juf komt al richting buiten en ik geef aan dat Hayley mee naar huis gaat. juf snapt dat en zegt dat het prima is dat ze mee gaat.
dan neemt het oergevoel het over en.ik wil weten hoe dit heeft kunnen gebeuren.
De juf geeft aan dat ze om 12 uur met de jongens gaat praten maar dat ze er nu geen tijd voor heeft.
geen tijd, geen tijd er is een meisje volop in haar buik geschopt en geslagen!! daar maak je dan toch tijd voor of ligt dat aan mij???
dus er ontstaat een heftige discussie tussen de juf en mij. dit is namelijk niet de eerste x dat deze jonge mannen iets doen.

Maar goed, ik gaf aan dat het hoogste woord nog niet gesproken was hierover en ging nu met m'n meisje naar huis.
eenmaal thuis besluit ik de politie te bellen. Als school er niks mee doet, dan ga ik kijken wat ik er zelf aan kan doen.
Ik krijg een super aardige agent aan de lijn die veel kan vertellen.

Het blijkt dat kinderen onder de 12 niet strafrechtelijk vervolgbaar zijn. maar ze kunnen wel opgehaald worden en meegenomen worden naar het bureau. Dan kunnen de ouders ze daar ophalen. dat schijnt enorm veel indruk te maken bij de kids maar ook de ouders.

Als dit niet stopt zullen wij ook zeker die kant opgaan, maar toch willen we eerst de school de gelegenheid geven dit fysieke probleem op te lossen.

Ik ben net voor 12 uur terug de school in gegaan. daar bovenstaand aan de.juf doorgegeven en die raakte volledig in paniek. Een andere meester die het hoorde heeft meteen de schoolhoofd gehaald uit bespreking en nu had ze wel tijd voor me. (erg jammer trouwens dat het altijd zo moet gaan)

maar goed, dat even terzijde.

Het schoolhoofd had nu tijd voor me en we hebben een goed gesprek gehad. ze was het met me eens dat dit niet kan.Iiemand in z'n buik trappen is een gerichte aanval en kan ook nog eens bij een meisje gevolgen geven. Ze gaat een gesprek aan met beide jongens en vrijdag met Hayley.

Het is nu zaterdag en alle gesprekken hebben plaats gevonden. Hayley gaf aan dat beide jongens hun excuus hebben aangeboden en gezegd dat ze het nooit meer zouden doen. Toen ik vroeg wat hun straf was, gaf zij aan dat ze dat niet kregen omdat ze sorry hadden gezegd.

Dat vind ik persoonlijk dus niet oké. Hayley loopt met mega buikpijn en een beginnende blauwe plek op die plek. Ze is beurs en is uit d'r doen.

ik vraag me nu af wat ik moet doen? toch naar politie stappen of het gesprek met school aan gaan en dus eisen.dat ze er meer mee doen? eisen kan ik voor mijn gevoel niet maar naar de politie gaan wel. Dan doen we aangifte van mishandeling en dan gaan ze dus serieus even met de beide jonge mannen praten en ook de ouders. Echter komt er dan nog meer, het AMK wordt ingeschakeld met alle gevolgen van dien, van 1 van de jongens werken de ouders bij de politie. Als ik de agent mag geloven kan dat ook nog gevolgen hebben voor hen, dus hoe ver moet ik gaan?

Ik heb dus graag advies nodig van jullie ??!! 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je