{{ message.message }}
{{ button.text }}

Help! Ik ben een verslaafde moeder.

​Ik stoorde me altijd gigantisch aan alle babyfoto's die in mijn nieuwsoverzicht op Facebook voorbij kwamen. Ik ben ook zo'n moeder geworden

Afbeelding blog 'Help! Ik ben een verslaafde moeder.'

Social-Media, ik vind het nog steeds een rare benaming. Want hoe sociaal ben je nog als je al je contacten tegenwoordig onderhoud via een telefoonschermpje, laptop of tablet? 

Ik stoor me momenteel aan mijn eigen social-media gedrag. En ik vind dat mijn zoontje meer verdiend dan een telefoon verslaafde moeder. Het is zelfs zo erg dat ik mijn telefoon altijd bij me in de buurt moet hebben. 

Dat begint al met het opstaan. Ik leg hem al aan de kant van het bed waar ik mijn vrije arm heb wanneer ik Quentin de fles geef. Want zo kan ik de goedemorgen app naar zijn papa sturen, met wederom een foto van hoe Quentin zn flesje krijgt. 
Hij zal er niks van zeggen, maar het moet hem toch ondertussen na de honderdste foto toch ook wel een keer zijn neus uit komen?! Natuurlijk ziet hij zijn zoon graag. Maar wel in levende lijve. Niet iedere ochtend in dezelfde pose, het enige wat zal verschillen is het pyjamaatje of heel misschien de gezichtsuitdrukking. 
Om daar nog even op terug te komen.. Ik ben ook zo'n moeder geworden.
Eentje die ik nooit wilde worden, maar nu gewoon ben. 
Ik stoorde me altijd gigantisch aan alle babyfoto's die in mijn nieuwsoverzicht op Facebook voorbij kwamen.
Kijk, de eerste foto is geweldig. De tweede misschien ook nog wel, maar de derde.. 
Ik klikte dan ook altijd op ''niet meer volgen''. Leuk dat jullie een kindje hebben, maar val mij er niet mee lastig.
En nu? Nu deel ik bij wijze van iedere scheet die Quentin laat. En like ik iedere baby foto die voorbij komt.
Ik weet zeker dat heel veel mensen uit mijn lijst ook al op de ''niet meer volgen'' button hebben geklikt ;-)

Maar er is natuurlijk meer. Quentin is altijd op zijn vrolijkst als hij wakker word na zijn eerste fles in de ochtend,
dit is zo rond een uur of 10. En natuurlijk moet ik dat moment ook iedere ochtend weer vastleggen en delen met mijn Instagram volgers. Ja daar heb ik er niet zoveel, dus daar deel ik iedere ochtend wel een foto.
Dan lekker wassen, kleertjes aan, en hup de volgende foto voor papa is gemaakt met welke outfit onze zoon vandaag voor de dag komt. En vaak is ook die dan wel weer Facebook-waardig.

Gezellig saampjes naar beneden. Quentin in zn wipstoel, zodat mama even koffie kan drinken en haar bakkerij bij kan houden op haar telefoon. Maakt niet uit hoor als Quentin zeurderig om zijn fruithapje vraagt, want die espresso in de bakkerij app moet echt even worden gezet voor de missie! Fruithapje gaat er al vanaf het begin goed en makkelijk in, en in mijn ooghoek zie ik het lampje van mijn telefoon knipperen die ik dit keer vergeten was om in de buurt te leggen. Ik word er bijna onrustig van en merk dat ik probeer om Quentin sneller te laten eten. Walgelijk toch! Er is geen nood, anders werd er wel gebeld toch? Waarom kan ik die telefoon niet gewoon laten voor wat het is?
Babytv aan, en hup snel naar de telefoon om een paar onbelangrijke appjes te beantwoorden.
Tijd voor de papfles. Terwijl ik zo nodig een bericht wil beantwoorden op Facebook, merk ik niet op dat alle pap in Quentin zn kraag verdwijnt ipv in zijn mondje. Pas als hij het op een schreeuwen zet heb ik het door.
''Je hebt gelijk liefje, stomme mama!'' en ik leg mijn telefoon weg om hem vervolgens pas weer te pakken als Quentin weer op bedje ligt. En zo gaat het de hele dag door. 

Eigenlijk ben ik de hele dag bezig om dingen vast te leggen, terwijl ik vergeet echt te genieten van mijn zoon.
Ik zit er serieus aan te denken om alle social-media apps op mijn telefoon te gaan verwijderen.
En misschien wel om mijn Facebook-account te de-activeren. 
Hij verdiend mijn aandacht, en wel mijn volledige aandacht, 100%.

En vervolgens is het eerste wat ik doe na het schrijven van deze blog, de link delen op Facebook voor mijn trouwe lezers en volgers.
Hoe moet ik die dan bereiken als ik mijn Facebook account de-activeer? (Hallo vicieuze cirkel, hallo eerste smoes)

Uiteraard is deze blog met een dikke knipoog geschreven.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je