{{ message.message }}
{{ button.text }}

Health is a blessing!

Vele nemen hun gezondheid voor lief, of dat lijkt zo iig. Net las ik een nieuws bericht over een peuter Nathaniël, my stomach turned..

Afbeelding blog 'Health is a blessing!'

Het nieuws bericht

Hier kan je het bericht vinden dat is las. Ik zal het in het kort vertellen maar volgens mij is dit jongetjes wel enigzins beroemd onder een bepaalt pubkiek. Dus mischien ken je het verhaal al. Iniedergeval, peuter (2) Nathaniël had neuroblastoom kinder kanker. Hier in NL zou hij maar 30-40% kans op overleven hebben. Ajax fan dat hij is (zijn ouders zijn), heeft veel teweeg gebracht bij mede Ajax fans en ze doneerde massaal geld aan het jongetje voor behandeling.. In Amerika!! Amerika??!! Waarom Amerika?! In Amerika had Nathaniël namelijk 70-80% kans op overleven.

Healthy!! At what cost?

Hij is nu terug in NL en schoon! Laten we voorop stellen dat ik dit GEWELDIG vind!! Gefeliciteerd lieve Nathaniël!!

Maar dit is wat me niet lekker zit..

- Ten eerste.. Wij betalen BAKKEN en BAKKEN met geld aan de Nederlandse Zorgverzekeringen. Mensen (wij zijn een van die mensen) komen in de schulden mede door de belachelijke hoogte van verzekeringen. En dan heb je ook nog eigen risico? Eigen risico??! Zijn ze helemaal gek geworden!!?

Dit gezin, het gezin van Nathaniël, betaald vast ook bakken met geld aan hun eigen zorgverzekering, dus WAAROM kan hij hier in NL dan niet de aller beste zorg krijgen die hij verdient?!

- Ten tweede, waarom heeft hij hier in NL 30-40% kans op overleven en daar opeens het dubbelen? Wat weten ze in Amerika wat wij hier niet weten? Wat doen ze in Amerika dat wij hier niet doen? Kennen zij een wonder medicijn, dat wij hier niet kennen? 

Misselijk word ik hier van..

Gelukkig had dit gezin steun!! En de steun is uiteindelijk de redding geweest van dit kleine jongetje. Echt geweldig!! 

Maar denk aan alle andere kids in NL die deze ziekte ook hebben.. Deze gezinnen zouden dus allemaal naar Amerika moeten vliegen voor 1.000 euro p.p en daar zouden ze dan ook nog is 100.000-200.000 euro moeten neertellen voor behandeling..? Terwijl ze hier jaarlijks ook nog is 1.500 euro neerleggen aan de zorg verzekering? Waarom doet de regering niks?! Waarom doet niemand iets?! En de verzekerings matschappijen maar wint maken.. Miljoenen!! Ze zouden zich moeten schamen, mijn hart huilt..

De reclame..

Als ik het woord neuroblastoom kinder kanker hoor, dan moet ik ook meteen denken aan die zielige reclame waar ze die kids gewoon voor hebben gebruikt.. Staat er ook nog is onder één van die kids een sterf datum, seriously??!!! Dan denk ik: Is dit echt?! Is dit kindje echt overleden? Of is dit alleen voor de reclame zo daar neergezet? De ouders van dat meisje moeten keer op keer hun kleintje zien, op tv, LEVEND, terwijl ze dood is! Ze worden hier mee geconvronteerd op momenten waar ze mischien wel helemaal niet ermee geconvronteerd willen worden.. Rouwen doe je op je eigen manier in je eigen tijd, als jij foto's en filmpjes van je meest waardevolle bezit, dat er dan niet meer is, wil bekijken, dan doe je dat toch op je eigen manier, denk ik dan.. En niet in een reclame waar ze geasocieerd word met hetgene wat haar uiteindelijk fataal is geworden?

Sorry.. Het raakt me gewoon enorm..

My precious kiddie's

Wij zijn gelukkig gezond, allemaal.. En dat is een BLESSING! Dat kan ik niet vaak genoeg zeggen. Ik zie hier vaak blogs van Mommy's die zelf iets mankeren of waarvan de kids iets mankeren. Ik wens jullie allemaal heel veel sterkte, liefs, geluk en succes. Het is vast niet makkelijk..

Wat ik met deze blog wil zeggen is, wij zijn zo'n gezin dat de kosten niet zou kunnen ophoesten, mocht er iets gebeuren.. Ik pleit voor een ander zorg systeem! 

Dit is het mannetje waar het allemaal om gaat, ik ken je niet persoonlijk, maar GEFELICITEERD!! Knuf, knuf!!

nathaniel-large_1453719088.jpg

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je