{{ message.message }}
{{ button.text }}

Happy birthday not to you?

Vier je een verjaardag alleen als je kind bent of is dit voor altijd? Hier in huis is er een tweestrijd..

Afbeelding blog 'Happy birthday not to you?'

Als de hectische decembermaand is geweest en januari zijn intrede heeft gedaan, dan begint bij ons een hectische tijd. Nou ja, hectisch, dat valt ook nog wel mee, maar we hebben dan in 3 maanden tijd 4 verjaardagen, wat ik toch altijd wel vrij hectisch vind. Morgen mag mijn man het spitst afbijten, dan wordt hij 33 jaar. "Alvast van harte gefeliciteerd schat!"

Dan is volgende week mijn jongste telg aan de beurt, welgeteld 8 dagen na zijn vader mag hij 3 kaarsjes uitblazen. Dan nog eens 21 dagen later, op 28 februari wordt mijn oudste 7 jaar en wordt de hectische rij op 28 maart afgesloten door mijn dochter die dan 5 jaar wordt. Officieel sluit ik de rij op 19 mei, maar eigenlijk hoor ik er qua verjaardag gewoon niet helemaal bij.

Ieder jaar hebben we de verjaardagen allemaal apart gevierd, zeker voor de kinderen vind ik dat belangrijk. Ze zijn op een bepaalde dag jarig en hebben gewoon recht op een eigen individueel feestje. Het is logisch dat ik, als hun moeder, dat vindt, maar blijkbaar is dat voor de rest van de familie niet vanzelfsprekend. Elk jaar blijkt weer dat er toch een keuze wordt gemaakt tussen de 3 verjaardagen, wat ik overigens wel snap, maar wat dus wel resulteert in teleurstelling bij de andere twee. Om dit te voorkomen hebben we vorig jaar besloten om de kinderverjaardagen in één keer te vieren en dan ook groots uit te pakken. Nu moeten jullie niet denken aan gehuurde zaaltjes en een catering bedrijf, maar wel een grote luxe taart en lekker en veel eten.

Vorig jaar was dit nog eigenlijk best wel een groot succes, waardoor ik nu besloten heb om het dit jaar toch maar weer te doen. Op de verjaardagen zelf komen de opa's en oma's dan wel (tja, dat hebben we wel een beetje zo voor ze bepaald), maar de rest van de familie en de vrienden worden dan op 1 andere dag uitgenodigd. Met dus dat beetje extra luxe wat we dan aanbieden. Vorig jaar wilden ze heel graag een trampoline, we hebben daarom de gasten om een financiele bijdrage gevraagd (ipv een cadeau), dit is toen goed ontvangen, maar kunnen we hier nu weer om vragen, zodat de kinderen iets groots kunnen kopen? De familie heeft er namelijk nog al een handje van om dingen te kopen die de kids al in overvloed hebben...

Maar nu dus mijn man zijn verjaardag, hij vindt het zelf niet al te bijzonder en vindt de kinderverjaardagen een stuk belangrijker, maar ik vind het toch ook wel leuk als zijn verjaardag gevierd wordt. Dus ik heb wat (naaste) familie uitgenodigd, cadeautjes gekocht en we gaan vanavond de kamer alvast versieren. Tevens heeft mijn oudste bedacht dat hij morgen een lekker ontbijtje voor papa gaat maken, de lieverd. Je verjaardag is toch een speciale dag, op deze dag ben je ter wereld gekomen. Dat mag toch best gevierd worden? Of is dit alleen iets voor kinderen?

Vieren jullie alleen de kinderverjaardagen of ook jullie eigen verjaardag?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je