{{ message.message }}
{{ button.text }}

Handen voor de oren!

Voordat een huis bewoonbaar is, moet je het eerst naar jouw eigen zin maken. Helaas doen onze toekomstige buren dat ook...

Afbeelding blog 'Handen voor de oren!' Achtergrond blur afbeelding

Een aantal weken geleden was het dan zover, het huis van onze buren was verkocht. Na ongeveer anderhalf jaar te koop te hebben gestaan, is er een gezin die het graag wilde kopen. Zoals ik in een eerdere blog al schreef, vond ik het best spannend allemaal, want na bijna 6 jaar zouden wij dus nieuwe buren gaan krijgen! En dat moment is nu aangebroken, want sinds afgelopen dinsdag hebben de nieuwe bewoners, en dus onze nieuwe buren, hun sleutel.

Vrijdag ging de deurbel, de nieuwe buurman stond op de stoep. We hebben ons aan elkaar voorgesteld en even een praatje gehouden. Best een gek idee dat hij nu naast ons zou komen te wonen, maar het zal nog wel even duren voordat zover is, de planning is namelijk dat dit rond eind april zal zijn. Ze gaan namelijk eerst het hele huis aanpakken, dat was ook wel nodig, er was namelijk sinds 1980 zo’n beetje niks meer aan gebeurd.

Maar wat ik mij niet gerealiseerd had, is dat wij daar natuurlijk best wel eens ‘last’ van zouden kunnen gaan krijgen, want het huis aanpakken, zou niet zonder slag of stoot gaan. En daar komen we nu inderdaad ook achter en met nu bedoel ik ook echt NU. Op het moment dat ik deze blog aan het schrijven ben, is er bij ons in huis zo’n gigantisch lawaai te horen, dat mijn drie kinderen met hun handen voor hun oren zitten.

De ‘oude’ buren hadden namelijk een aanbouw aan hun huis laten plaatsen, dit was letterlijk een aanbouw. De nieuwe buren willen dit echt onderdeel laten uitmaken van hun huis en zijn de muur die daar tussenin staat (met schuifdeur) aan het weghalen, maar poeh, wat een lawaai! De nieuwe buurman had tijdens het praatje aan de deur wel gezegd dat we het moesten aangeven als we er last van zouden hebben, maar ja, om dat nu al te gaan doen? We hebben wel aangegeven liever met het middagslaapje even geen lawaai te willen hebben en daar houden ze rekening mee, top!

Ik ben benieuwd hoe het komende maand zal vergaan met het lawaai, gelukkig bouwen we op deze manier wel credits op voor de keren dat mijn kids het huis hier zullen afbreken ;-)

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je