{{ message.message }}
{{ button.text }}

Hallo babyshower :-)

Ik hou niet zo van verrassingen, heb liever de controle. Toch is het ze dit keer gelukt: mijn babyshower! En alles wat er aan vooraf ging...

Afbeelding blog 'Hallo babyshower :-) ' Achtergrond blur afbeelding

Na weken van voorbereiding door twee dierbare vriendinnen, was het afgelopen zaterdag dan zo ver: DE BABYSHOWER!!!

Uiteraard was alles voor mij een complete verrassing en gaan de credits absoluut naar een ieder die waanzinnig zijn mond heeft kunnen houden, ondanks mijn (subtiele) gevis naar de datum of wat er te wachten zou staan. Het enige wat ik terug heb gekregen waren flauwe lachjes, het overgaan tot andere onderwerpen of 'hou naar maar je mond want het heeft toch geen zin'. 

Manlief is door de organisatie bij het complot betrokken; hij moet mij het huis uit krijgen. De planning was zaterdagochtend om 9.30 uur de deur uit zodat rond 9.45 uur het huis overgenomen kon worden voor een roze invasie. Vrijdagavond kreeg ik te horen dat manlief zaterdagochtend vroeg wilde gaan sporten. Dat sportmoment zou tevens een ideaal moment zijn voor mij om te gaan shoppen en daarna wilde manlief mij toch ook nog een jas laten zien die hij op het oog had. Ok... Een complete vrijbrief om te shoppen? Meestal zeggen de mannen dat wij vrouwen al genoeg shoppen en verzamelen. Dus van harte neem ik dit aan. Alleen het tijdstip, ho wacht even... Om 9.30 uur de deur uit en dat voor een zaterdag? Uiteraard had hij een geldige reden waarom dit zo vroeg zou moeten; dan hebben we nog wat aan onze dag. Ok, hoe je het went of keert dat is een punt. 

Zo gezegd, zo gepland. Vrijdagavond ga ik dus niet te laat naar bed want met 30 weken zwanger kan ik wel wat extra rust gebruiken. Ik zet de wekker en val in slaap. Diezelfde wekker blijkt geen enkel effect te hebben want nog ver voordat de wekker gaat ben ik wakker en besluit een rondje huishouden te gaan doen. Om vervolgens de 9.30 uur niet te vergeten maar niet zo nauw te nemen. Het is immers zaterdag. Relax :-).

Rond 09.00 uur begint manlief wat minder relaxt worden. Ik ben nog niet onder de douche, ben op mijn gemak een ontbijtje aan het nemen en bedenk me 'oh de wasmachine is al klaar, hang nog even de was op'. Hoe hij het ook probeert en lichtelijk begint te pushen, ik begrijp de noodzaak niet van een half uur later vertrekken (ok 45 min., Naomi denkt altijd dat er 80 min. in 1 uur zitten), het haalt weinig uit want om 9.30 uur stap ik pas onder de douche. 

Ondertussen lijkt bij iedereen lichtelijk de paniek toe te slaan, ze kennen me allemaal even goed en weten dat het nog wel even gaat duren voordat ik de deur uit ben. En... hoe meer je mij op me zenuwen gaat werken, hoe meer ik tegen ga werken.
Als een ketting wordt iedereen ingelicht met als gevolg extra rondjes rijden, weer uit de buurt vertrekken, manlief instrueren hoe niet te rijden want dan herken ik mogelijk auto's en gezichten. De o zo leuke verrassing lijkt steeds ingewikkelder te worden...

Om 9.45 maakt manlief een opmerking die zowel op mijn lachspieren als irritatie werkt: 'zal ik je haar föhnen'. Nee hij is geen kapper en zelf kaal dus waar haalt hij deze onzin vandaan! Ik roep hem dat hij nu echt moet ophouden want ik raak letterlijk en figuurlijk oververhit van de haast. Tegen 10.00 uur draait hij het hele verhaal om en zegt 'de volgende keer ga ik wel alleen en kan jij gewoon thuis blijven'. Ho! Stop! Was het niet dat ik mee MOEST... 

Buiten is het weer guur, met die gedachten zoek ik een zwarte pregnant skinny uit met bijbehorende zwarte col. 'Schiet nou toch op, schiet op'. Dat bleek genoeg te zijn om letterlijk een extra verhitting te krijgen immers zwanger en dus dubbel warm en ook nog een col aan. Ik waarschuw dat als hij nog één keer een dergelijke opmerking maakt, ik ga flauwvallen en überhaupt niet meer mee ga. Dat laatste zorgt natuurlijk voor de nodige extra paniek bij iedereen dus wordt het vrouwelijk advies van vriendinnen naar manlief om het over de poezelige boeg te gooien en me nog 5 minuten te geven. Het is niet anders.

Om 10.15 uur vertrekken we dan eindelijk. Ik me van geen kwaad bewust en de auto scheurt weg. Eenmaal onderweg wordt alles wat rustiger. In de stad aangekomen geven we elkaar een kus en spreken af om elkaar over zo'n 1,5 uur weer te treffen. 
Goed en wel net twee winkels verder en met één been in de derde winkel gaat mijn telefoon. Waar ik ben want het sporten zit er op dus we kunnen terug. Wel alle vreemde tropische vogels op een rij... Nu moet ik weer haasten maar dan om terug te gaan.

Onderweg terug vliegen de berichten hem om de oren en moet hij er op anticiperen. Wij bijna thuis maar de boel nog niet helemaal klaar dus nieuw plannetje. Of we nog even gezellig wat zullen gaan drinken in het aangrenzende dorp Laren. Uh ja leuk maar jij had toch haast? Nog voordat hij antwoord kan geven komen de berichtjes alweer binnen en zo mijdt hij vervolgens elke mogelijke afslag naar Laren. Inmiddels begin ik een vermoeden te krijgen dat er iets niet goed in de haak is maar hou wijselijk mijn mond.
Al aankomend in de straat valt mij de auto van mijn schoonzus op en zeg dan ook tegen manlief dat ik haar auto zie staan. Liefelijk word ik afgeblaft met 'nee niet waar, je bent niet goed wijs maar stap nu de auto uit en ga naar binnen.' 

Bij binnenkomst is het ijzig stil maar door de grote ramen in de hal wordt mij alles duidelijk. De hele woonkamer is roze versierd. Ballonnen. Slingers. Slierten. Confetti. Strikjes. Pailletten. Taart. Cakejes. Vers fruit. Champagne. Cocktails. Alles is roze. Van positieve paniek en onwetendheid begin ik te giechelen en wellen er tranen op in mijn ooghoeken. Ik ga de woonkamer binnen en zie in de open keuken allemaal bekende en bovenal lieve gezichten; mijn dierbare vriendinnen! 

Hallo verrassing. Hallo babyshower. 

Iedereen heeft dubbel gelegen en de nodige buikspieren getraind om mijn verhaal hoe het allemaal begon op de vroege zaterdagochtend. We klinken de glazen en het feestje is begonnen. 

De rest van de dag was geweldig, om nooit te vergeten. Ontzettend dankbaar. Woorden te kort. Op naar de laatste 8 weken! 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je