{{ message.message }}
{{ button.text }}

GREAT!!! Yeah, right......

Wat gaat het goed met me! Dacht ik....

Afbeelding blog 'GREAT!!! Yeah, right......    ' Achtergrond blur afbeelding

Al 6 weken zit ik nu thuis en ik voel me best goed. Goed genoeg om weer twee dagen te gaan werken! Heb ik zelf bedacht en aangegeven op mijn werk. Aangezien de roosters voor Maart al klaar waren zou ik in April weer twee dagen gaan werken. Goed idee, vond ik. En ook wel weer fijn om aan het werk te gaan ipv alleen maar thuis te zitten en niet veel uit te voeren.

Gisteren (maandag) zou mijn eerste dag weer zijn,maar ik moest midden op de dag naar de Arbo-arts. Niet handig, vond mijn leidinggevende, laat deze dag nog maar voor wat het is. Prima, dacht ik, ga even voor de formaliteit naar de Arbo-arts.

Eenmaal bij deze vriendelijke mevrouw aan tafel, prikt ze zo door me heen en zit ik al gauw weer huilend voor haar.....
'Huil je altijd zo snel als iets niet helemaal goed gaat?', vraagt ze. De laatste tijd wel...
Ze vraagt of het wel zo'n goed idee is om weer aan het werk te gaan en ik antwoord dat ik het wel fijn vind om niet heel de tijd thuis te zitten. 'Maar je moet niet vluchten naar je werk om thuis weg te zijn', zegt ze. 'Ik vlucht niet weg, maar thuis doe ik niet zoveel en komt er niets uit mijn handen', zeg ik. 'Ja', zegt ze, 'Dat hoort bij een depressie'. BAM!

Langzaam dringt het tot me door dat het helemaal niet zo goed met me gaat als ik dacht. Ook al zat ik thuis ik heb langzamerhand mijn masker weer opgezet. En het besef komt dat dat is wat ik altijd doe. Al jarenlang....

En nu?
Nu ben ik voor mijn gevoel weer terug bij af. Ik voel me weer net zo klote als 6 weken terug en zit bij het minste geringste te huilen op de bank. En het enige waar ik aan kan denken is dat ik morgen weer moet gaan werken....
Het advies van de Arbo-arts is om te beginnen met een paar uur per dag. 
Laat ik nu eens verstandig zijn en te luisteren naar haar advies, bedenk ik me. Des te erger vind ik het om mijn werk te moeten bellen en te zeggen dat mijn oh-zo-goed-bedachte-2-dagen-plan niet helemaal door kan gaan.
Na een fijn gesprek met mijn leidinggevende zegt hij dat ik morgen maar gewoon even langs moet gaan op mijn werk. Voor een uurtje, ofzo. Dat vind ik wel fijn. Weer even er naar toe is prima om mee te beginnen en dan zien we wel weer verder. Weer gerustgesteld en mijn tranen drogen weer op.

....Telefoon....

Het kinderdagverblijf.Mijn dochtertje wil heel de dag al niks. Ze lag al vroeg in bed en als snel zei ze dat ze terug wilde naar bed. En op het moment dat haar juf belde, zat ze onder een dekentje op de bank...
SHIT! denk ik meteen.
Heeft ze alweer aangevoeld dat het nu weer niet goed met me gaat?
Ik heb vanmorgen wel weer meer gemopperd op haar.
Maar ze heeft ook beginnende oogontsteking. 
Allerlei gedachten schieten door mijn hoofd. En weer voel ik me klote. Ligt het weer aan mij?
Ik ga haar gauw halen.....

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je