{{ message.message }}
{{ button.text }}

Gratis buggy's te leen bij fietsenstalling in Utrecht

Ik woon 10 minuutjes fietsen van het centrum van Utrecht vandaan. Lopend ben ik er met de wandelwagen in 20 minuten.

Afbeelding blog 'Gratis buggy's te leen bij fietsenstalling in Utrecht'

Met mooi weer kies ik al snel voor de benenwagen en wandel lekker naar het centrum. Nu de wandelboulevard bij het station ook af is wandelt dit zelfs erg gemakkelijk. Met minder mooi weer neem ik al gauw de fiets en doe Nino dan meestal in de ringsling of mijn drager. De ringsling vind Nino prima maar is voor lange stukken niet fijn voor mijn schouder. De drager vind Nino na een tijdje zelf niet echt leuk meer. Zo kan hij te weinig zien. Dus besloot ik vandaag eens gebruik te maken van de dienst die ze bij alle fietsenstallingen aanbieden in Utrecht. De gratis buggy verhuur. 

Hieronder vertel ik jullie hoe ik het heb ervaren.

Bij aankomst in de fietsenstalling werd mij meteen gevraagd of ik een buggy zou willen meenemen. Ik gaf aan dit wel te willen en zo kreeg ik een stempeltje op mijn fietskaartje en schreven ze de tijd van uitleen op een brief, als registratie voor zichzelf. Ik heb mijn fiets weg gezet en één van de 9 buggy's die er stonden gepakt. Ik heb geen grote inspectie gehouden welke buggy het beste eruit zag en heb gewoon de voorste gepakt. 

De wagens zijn van het merk Bugaboo de wel bekende kinderwagens en hebben dan ook het zelfde rij gemak. Nino was er makkelijk in te zetten en onder zijn billen was redelijk wat opbergruimte. Nino kon vast gezet worden met twee bandjes langs zijn schouders. Deze waren makkelijk af te stellen maar bleven niet erg goed op Nino's schouders hangen. Verder is er een kap tegen de regen of de zon. Ik heb het rugstuk niet versteld en weet ook niet of dit mogelijk is. Ik vond hem prima staan zo.

De wagen was wel een beetje vies. Je zag goed dat hij al meerdere keren gebruikt was door de vlekken die in de bekleding zaten en toen ik de bekleding per ongeluk even omhoog deed en de onderkant zag, zat er zelfs kauwgum aan vast geplakt. Bah. 

De wagen reed soepel en Nino vond het prima om er in te zitten. Ook toen het begon te regenen had Nino hier geen problemen mee. Mijn gekochte spulletjes bleven goed droog onderin de wagen en Nino bleef ook redelijk droog door de kap.

Ik merkte dat deze wagen wel iets breder is dan mijn Easywalker waardoor ik soms even tegen iets opstoot. 

Al met al vond ik het prima voor een gratis buggy en zal ik het zeker nog een keer gebruiken. De volgende keer doe ik wel een iets betere screening welke wagen ik uit het rijtje pak. Een paar vlekken kan ik wel hebben maar kauwgum gaat mij iets te ver.

Ik raad het iedereen aan. Wij zijn vandaag met de buggy langs de Hema, mijn werk, boekenwinkel Bijleveld, de zeeman, de Xenos en de van Haren geweest en de ringsling is niet uit de tas gekomen.

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je