{{ message.message }}
{{ button.text }}

Gratis babyspullen

Gratis babyspullen zijn te vinden wanneer je zoekt op 'gratis' in de categorie kinderen. Via bekende zoekmachines kan je zoeken op gratis babyspullen

Afbeelding blog 'Gratis babyspullen'

Wat kost jouw schatje?

Wat kost jouw schatje? En dan bedoel ik natuurlijk niet je geliefde! Maar wel de liefde van je leven, namelijk; je kindje. Dat een kindje een boel geld kost weten we allemaal, maar hoevéél precies dat zal per kind verschillen. Het begint al voor de geboorte: het in orde maken van de babykamer, de aanschaf van een kinderwagen en mogelijk ook nog een autostoeltje of fietskar. En natuurlijk kleertjes, speelgoedjes en verzorgingsspullen zoals een badje, hydrofielluiers en een kraampakket.

Gratis af te halen

Voor dat onze eerste dochter geboren werd keek ik op websites naar babykamers. Van 'goedkoop' tot gillend duur en alles wat er tussen zit kwam ik tegen. Ik besloot ook op marktplaats te kijken en daar kwam ik een prachtige commode tegen met een bijpassend bedje. Gratis af te halen! Het was een eindje rijden en met wat aanstampen ging het in mijn auto. Nu na vier jaar trouwe dienst heb ik het op dezelfde manier weer weggeven aan een tienermoeder, dit keer ook weer via marktplaats. Dit scheelt zo ontzettend veel geld.

Wat je ook kan doen is zelf een oproep plaatsen op marktplaats of andere verkoopsites maar dan in de categorie 'gezocht'.

Gratis babyspullen zijn makkelijk te vinden wanneer je zoekt op 'gratis' in de categorie kinderen. Ook via bekende zoekmachines kan je zoeken op gratis babyspullen en je zult zien dat dat een scala aan mogelijkheden is.

Bijna gratis

Maar er zijn ook andere manieren. Zo heeft iedere grote plaats wel een voedsel- en goederenbank. Een goederenbank is een kringloopwinkel maar vaak zijn de spullen er nòg goedkoper. Echt iedereen mag er kopen, of je nu rijk of arm bent en je hoeft geen gegevens over je inkomen te laten zien. Het werkt hetzelfde als een kringloopwinkel.

Zo heb je soms voor nog geen zeven euro een prachtig ledikantje. Tegenwoordig is ruilen ook erg hip, dus heb je zelf spullen waar je niets mee doet dan kan via bepaalde websites dat ruilen tegen iets wat je nodig hebt.

Op de website van het Nibud kan je tips vinden die je helpen bij het budgetteren en ook staat er beschreven wat een kind gemiddeld kost.

Rond vragen

Ben je zwanger en heb je nog spullen nodig voor je kindje vraag dan gerust rond in je vrienden en kennissenkring en laat iedereen weten dat je nog opzoek bent naar spullen. Vaak vinden mensen het hartstikke leuk als ze hun babyspullen een tweede leven kunnen geven en er zo iemand blij mee maken. Je kindje heeft geen idee of zijn of haar kamertje duur of gratis is geweest, jouw liefde is het allerbelangrijkste.

Geschreven door mama Olga

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je