{{ message.message }}
{{ button.text }}

Goh leuk zo'n kraamweek

De kraamweek is begonnen we mogen naar huis met aiden en zo begint ons leven als gezin

Afbeelding blog 'Goh leuk zo'n kraamweek' Achtergrond blur afbeelding

Na een paar dagen in het ziekenhuis te hebben verbleven mogen we dan eindelijk naar huis. Met mij gaat het goed. Ik. Voel me opzich fit en je zou niet zeggen dat ik een paar dagen geleden een keizersnee heb gehad. De verpleging was dan ook verbaasd dat ik na de bevalling al wel weer rechtop in bed zit. Daar zijn we dan ook begonnen met borstvoeding. Wat niet allemaal helemaal lekker loopt. Want de kleine man bereikt op een gegeven de grens van het minimale gewicht wat hij mag hebben. Hij is 3500 van de 3800 dus besluiten we bij te voeden met kunstvoeding. Wat hij eerst ook erg smerig vind en uitspuugt na een tijdje drink ie gelukkig.

En heb ik weer een kleine domper omdat ik onze zoon dus zelf niet kan voeden met melk. Van al die kleine dingen waarvan ik denk gefaald te hebben word ik erg verdrietig. En zeg dat dan ook tegen mijn vriend. Die met het antwoord komt ja maar we moeten ook aan de gezondheid van aiden denken. ( uhm ja wat denk je dat ik verdorie doe) ik voel me gewoon falen ja als moeder nu al en dat is echt niet leuk. Waarvan hij vind dat dat enorm mee valt. Zucht... Dat was niet het antwoord wat ik nodig had. Ik had liever iemand gehad die een arm om me heen slaat en had gevraagd hoe het met mij ging en dat echt alles goed komt 

Maar goed dus terug naar het  moment dat het leven als gezin begint en we met z'n drieën thuis komen terminste er loopt dan nu wel iemand in huis rond van de kraamzus. Wat ik toch wel erg wennen vind. En dingen zoals de huishouding uit handen geven vind ik niet leuk. En stoor me eigenlijk meer aan de kraamhulp als dat we wat aan haar hebben.

Ze geeft ons helemaal geen advies hoe we dingen moeten doen of beter kunnen doen. ( waar ik later die week wat over zei. Waarop mevrouw zei ja maar je doet alles goed)  :-( pfhhh we hadden gevraagd namelijk of ze ze ons dingen wou leren en het aangeven als er dingen zijn die beter kunnen. ze kookt af en toe wat en doet wat de huishouding. Maar meeste doen we zelf. De nacontroles zijn allemaal goed en het herstel gaat goed.

Alleen het borstvoeden blijft een hel aiden krijgt de eerste week mijn melk met wat aangevuld met kunstvoeding. Wat ik ook kolf en doe. Ik zit na ruim een uur nog niet eens op een half flesje. En zit op een gegeven moment als een melkkoe alleen maar boven te kolven. Waardoor de verzorging van aiden meer op mijn vriend terecht komt. Na 3 dagen dat zo geprobeerd te hebben. Breekt het me op. En kan ik alleen nog maar huilen.

Vooral Omdat ik me dus voel falen als moeder. Ik heb niet normaal kunnen bevallen, nou nu die problemen met de borstvoeding erbij. We gaan zelf nog naar een lactatiekundige. Waar daar thuis alles goed gaat. Maar eenmaal thuis aangekomen vertikt aiden aan te happen. En vanaf dat moment besluiten mijn. Vriend en ik volledige kunstvoeding te doen. Zo kunnen we afwisselend de fles geven. Ik weer wat moeder zijn en we met z'n drieën genieten van elkaar. Dus ja als ik er zo terug aan denk was de kraamweek achteraf niet zo leuk. En zou als we een tweede besluiten te willen proberen te krijgen dan ook echt anders doen en duidelijk aangeven wat we Willen 

Tags: #Baby & Zo, #Food

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je