{{ message.message }}
{{ button.text }}

Glucose tolerantie test

Omdat je 36+ bent, willen we uit voorzorg een glucose tolerantie test bij je doen. Ik denk er nog even over na, 36+ ja dat weet ik ook wel..

Afbeelding blog 'Glucose tolerantie test ' Achtergrond blur afbeelding

Gisteravond hadden we ons vierwekelijkse bezoek aan de verloskundige en ik kon eindelijk zeggen dat ik me beter voelde met voorgaande keren, op mijn maagzuur na dan. Maar zodra ik die woorden uitsprak kwam de verloskundige met de mededeling dat ze een glucosetolerantietest wilden doen, omdat ik 36+ ben.

Ik weet hoe oud ik ben, ik weet dat we dat niet ideaal vinden om nog zwanger te zijn, geloof me ik merk het verschil met de eerste 2 echt enorm, maar waarom me laten voelen alsof ik bejaard ben.. (uiteraard niet hun intentie dat begrijp ik ook)

Maar ik denk easy peasy, mijn vriendin had hem destijds ook doorstaan dus dat doe ik even.

Morgen nuchter op de poli bij de bloedafname, ja ja dat snap ik. Wacht, ik mag dan erna nog steeds niet eten?

Nee ik moet 2 uur nuchter doorbrengen met suikerwater in mijn maag in de wachtkamer op een onmogelijk hard bankje.

Het zweet brak me al uit bij die gedachte, maar dacht nog, zoveel mensen doen het dus ik kan dat ook.

Nu zijn de ochtenden bij mij nog steeds gevuld met ochtendmisselijkheid wat enkel en alleen verholpen wordt wanneer ik dus EET...

Vanochtend ik snel de hondjes uitgelaten omdat ik niet wist hoe lang het allemaal kon gaan duren wanneer het evt mis liep, je kan maar voorbereid zijn dacht ik zo, en nadat mijn oudste zoon de deur uit was ik snel naar het ziekenhuis toe.

Daar aangekomen had ik al de jackpot van 12 mensen voor mij en dat in nog geen 8 minuten tijd. Aangegeven bij de balie dat ik nog steeds misselijk was maar ze keek me geïrriteerd aan en zei dat als ik de test niet kon doen ik maar beter de verloskundige kon bellen, waardoor ik netjes zei dat ik het zou proberen om het binnen te houden. Wat een ding zeg, ik denk ik meld het en dan krijg je een grauw en een snauw..

Prikken ging als altijd van een leien dakje en ook het drankje vond ik niet te ranzig. Daarna begon ik aan mijn boek die ik dapper had mee genomen maar na 5 minuten voelde ik al het bloed uit mijn hoofd wegtrekken, zweet brak me uit op alle plekken die je kon bedenken en ik bedacht me maar 1 ding... Naar het toilet. Kan beter daar onderuit gaan dan in de wachtkamer met ca. 50 mensen (het leek wel uitverkoop bij de primark).

Daar toch geprobeerd het nog binnen te houden, gewacht tot er weer bloed stroomde door mijn hele lichaam in plaats van op zweterige plekken. Bijna kruipend terug de wachtkamer in totdat ik in mijn ooghoeken zag dat mijn zwangere buurvrouw van daarnet die klaagde over dat ze zo'n honger had en niet mocht eten plaats had genomen op de lounge bankjes in de ontmoetingsruimte. HA! Ik daarheen gestrompeld en nam plaats op het bankje tegenover haar. En zodra ik daar zat, duurde het misschien een minuut maar ik ben gewoon gaan liggen. Aangegeven dat ik me dus niet fijn voelde met excuses naar haar toe, anders dacht ze waarschijnlijk wat een leipo die gaat gewoon hier liggen, maar zodra ik lag en mijn ogen sloot interesseerde me dat eigenlijk geen bal meer..

Dan mag je 2 uur wachten. Nu heb ik bewust anderhalf uur mee gekregen dus dat moment dat ik schrok van mijn eigen gesnurk zal ik toch echt een half uur gedommeld hebben. Gelukkig!

Ik vind het erg jammer dat ons ziekenhuis geen speciale wachtruimte heeft voor dit soort situaties want je voelt je al niet op je gemak en dan mag je nog op een keihard bankje wachten 2 uur lang tussen de file van de dagelijkse prikkers. Gelukkig kon ik het dus opvangen op dat bankje buiten, om de test toch af te ronden. Nu ben ik wel erg benieuwd naar de uitslag omdat ik er dus zo heftig op reageerde, maar ik kan ook zo reageren zonder suikerdrankje wanneer ik dus niet eet in de ochtend, hoef ik niet eens zwanger voor te zijn hoor...

Nu lekker chillen en stiekem wat meer extra eten omdat ik honger blijf houden...

Hebben jullie de glucosetolerantietest gehad? Hoe hebben jullie die ervaren?

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je