{{ message.message }}
{{ button.text }}

Prachtige gipsBuiken

Zoals ik jullie al vertelde maak ik gipsafdrukken van de buiken van zwangere vrouwen; gipsbuiken. Nadat ik mijn eigen zwangere buik op het babykamertje had hangen, kreeg ik zoveel reacties hierop dat ik er mee verder ben gegaan.

Afbeelding blog 'Prachtige gipsBuiken' Achtergrond blur afbeelding

gipsbuiken

Eerst heb ik al mijn zwangere vriendinnen en collega’s “gebruikt” als oefenmateriaal. En inmiddels heb ik het gipsen goed onder de knie. Mijn eigen buik heb ik mooi bewerkt met mozaïek steentjes en daarmee wil ik mij onderscheiden. De gipsbuiken zie je wel meer, maar met mozaïek is vrij uniek. Ook vanuit mijn omgeving kwamen hier veel goede reacties op.

En dus volgde ik een aantal mozaïek workshops. Kocht ik het beste van het beste materiaal. Heb ik inmiddels tegeltjes en steentjes in alle kleuren van de regenboog. Besloot ik dan ook maar een website te laten maken en natuurlijk een heel gaaf logo. En ineens was Prachtige Buiken geboren!

Hoe maak ik een gipsbuik?

Bij een zwangerschapsduur van 34 à 35 weken maak ik de afdruk. Dan is de buik al mooi groot en voel je je meestal nog fit. Daarna zie je vaak dat het kindje al iets gaat dalen en dit veranderd dan ook de vorm van je buik.

Voor het gipsen gebruik ik gipsverband (hetzelfde als voor de gebroken arm ) en met lekker warm water breng ik dit verband aan. Binnen 12 minuten wordt het verband hard en dus moet ik er voor zorgen dat ik niet te veel klets, maar ook nog doorwerk…. Na 30-40 minuten is het helemaal klaar en haal ik het gips van je buik af. Het is een kliederboel dus na het gipsen is het prettig als je lekker onder je eigen douche kunt stappen.

Afwerking van de gipsbuik

De afdruk neem ik mee naar huis en daar ga ik hem verder afwerken. Ik zorg dat hij helemaal netjes wordt en bevestig er een ophangsysteem aan. Wil je hem ook laten bewerken met mozaïek dan moet hij eerst een aantal dagen drogen en dan ga ik er mee aan de slag! Afgestemd op jouw wensen maak ik dan een ontwerp. Hou je van glitter en veel bling,bling of hou je meer van sober, alles is mogelijk. De gipsbuik wordt helemaal naar je eigen smaak. Ook leuk om het in de stijl van het kamertje te laten maken.

En wat krijg je dan een prachtige kunstwerken. Ik ga jullie hier alles over vertellen in mijn komende Blogs. Zo was daar Lisanne die al 40 weken was en nog graag een afdruk wilde… durfde ik dat nog aan. Stel je toch eens voor dat die bevalling dan begint…. En Gabrielle, moeder van 3 dochters en 1 zoon, maar die helaas ook een aantal miskramen meemaakte. Haar buik vertelt een heel verhaal. En een vriendin die mij wel wilde helpen door model te staan, maar die echt niet haar tieten ingegipst wilde hebben. Hilarisch en wat veranderde dat mijn kijk op mijn eigen buiken.

Kortom genoeg inspiratie en zolang jullie het leuk vinden om te lezen, ga ik door met schrijven.

Deze mama is ook erg creatief en maakt 'belly-paintings', bekijk deze hier!

Lees hier meer blogs van mama's

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je