Snap
  • Gezond
  • Vakantie dagje weg
  • medicatie

Zwangerschap en medicatie

6 jaar geleden

Verwijzing Pop poli vragen

6 jaar geleden

De beste tip die ik kan bedenken: zoek de juiste ondersteuning tijdens deze fase. Een huisarts en gynaecoloog zullen veel weten over medicatie etc, terwijl je wellicht ook erg veel hebt aan psychische ondersteuning: hoe kan ik (tijdelijk) met mijn adhd klachten omgaan zolang ik geen medicatie gebruik? Er zijn namelijk wel wat methodes om dusdanig met deze klachten om te gaan, zonder dat je medicatie nodig hebt. Wellicht is het dan niet zo effectief als adhd-medicatie, maar het kan wel het scherpe randje van je klachten afhalen. Ik zou dus op zoek gaan naar een goede psycholoog (met adhd expertise), die bij deze fase kan ondersteunen.

6 jaar geleden

LTO3 ter vervanging van farmaceutische ADHD medicatie LTO3 als alternatief voor ADHD medicatie Lto3 bestellen LTO3 is een 100% natuurlijk product dat in Canada al jarenlang de nummer 1 behandeling van ADHD en ADD is. Farmaceutische ADHD medicatie wordt daar niet meer als eerste keus gegeven vanwege de gevaren ervan en de vele bijwerkingen. LTO3 werkt zo’n 40 minuten na inname en werkt gedurende de dag 8 – 12 uur door. Het fijne van LTO3 is dat het geen bijwerkingen kent en goed te gebruiken is in combinatie met andere middelen. Ook kent LTO3 geen rebound effect. Sinds kort is LTO3 ook in Europa op de markt gekomen. Steeds meer mensen in Europa en sinds kort ook in Nederland,met ADD en ADHD, maken gebruik van dit 100% natuurlijke middel ter vervanging van farmaceutische ADHD medicatie. Gebleken is dat zij er enorm goed op reageren. Zo melden zij een afname van klachten zoals concentratiegebrek, onrust, kort geheugen, chaotisch gedrag, overprikkeling, onrust en hyperactiviteit. Daarnaast melden zij een helderde geest en een betere stemming te krijgen. Reacties van mensen met ADHD of LTO3 die LTO3 nemen Hieronder leest u enkele reacties en ,quotes uit reacties, van gebruikers die zelf ADD of ADHD hebben of waarvan de kinderen ADD of ADHD hebben: Ik ben afgelopen vrijdag begonnen met LTO3 en weet niet wat mij overkomt. Zo veel rust in mezelf, geen last van prikkels, en doorzettingsvermogen en een blij gevoel. Ik neem 2 LTO3 pillen in ’s morgens…. en wat heel belangrijk is niet te vergeten dat ik me heel goed kan concentreren, echt een wonder … tot nu toe helemaal geweldig. Bedankt, het is helemaal geweldig! Alle scherpe kantjes zijn er vanaf en ze is een leuke en gezellige meid geworden. Wij gaan en kunnen dit IEDEREEN aanbevelen!! Ik merk dat ik rustiger ben en opgewekter, niet meer zo snel geïrriteerd. Sinds kort gebruiken wij nu LTO3….. WAT EEN GEWELDIG SPUL!!! Al na 1 uur merkten we dat er verandering optrad in haar doen en laten, alles ging heel bedeesd. Wij zijn helemaal verrast, zelfs de juf op school had hem dit jaar nog niet zo rustig in de kring gezien … Hij zegt dat hij geen oorlog meer in zijn hoofd heeft. … ze zei al op dag 1: “mam het werkt echt, ik kon gewoon opletten op school. … de juf zegt dat ze een stuk meer concentratie heeft en minder aandacht vraagt. Misschien is dit iets. Geen idee of het werkt. Hoe de pillen eruit zien, dat krijgen mijn kinderen niet weggeslikt.

6 jaar geleden

Heb even de bijsluiter erbij gepakt. Hier staat op dat het niet bekent is of het schadelijk is voor het ongeboren kind. Je geeft het wel door in de borstvoeding staat er wel. Dit kwam ik op google tegen. Methylfenidaat Gebruik van methylfenidaat tijdens de zwangerschap lijkt een negatief effect te kunnen hebben op de groei van de foetus. De meest voorkomende complicatie bij de bevalling was zuurstofgebrek (Aktepe et al. 2009). In een onderzoek onder vrouwen bij wie er sprake was misbruik van methylfenidaat, werden vaker vroeggeboorte, groeiachterstand en onttrekkingssymptomen vastgesteld (Debooy et al. 1993). In 2 gevalsbeschrijvingen was de geschatte dosering van methylfenidaat bij baby’s minder dan 0,2% van de dosis van hun borstvoedende moeders (Spigset et al. 2007; Hackett et al. 2006). Minder dan 10% wordt in de literatuur over borstvoeding al als laag beschouwd.