{{ message.message }}
{{ button.text }}

Zwangerschap en medicatie

Afbeelding blog 'Zwangerschap en medicatie'

Hoi mama's/aanstaande mama's,

Mijn partner en ik zijn bijna 4 jaar samen en hebben een kinderwens. Wij hebben in januari besloten om te gaan stoppen met de anticonceptie.
Dit is in ons geval alleen niet zo gezegd zo gedaan. Ik heb adhd en slik hier al een langere tijd medicatie voor. Ik heb hierover gebeld met de huisarts, en die gaf alleen maar aan dat er geen alternatief is en ik maar snel moet stoppen en hopen dat ik snel zwanger raak zodat ik weer kan beginnen met de medicatie. Het kan hartritme stoornissen geven bij een ongeboren kindje.
Ik schrok van deze reactie, omdat een zwangerschap niet vanzelfsprekend is en ik ervanuit ga dat dit langere tijd kan duren.

Ondanks de opmerking toch besloten om dit maar te doen omdat dit op advies is van de huisarts. Helaas na 6 weken hebben wij gemerkt dat onze relatie onder vuur staat omdat ik verander. Ik ben minder vrolijk, heb een kort lontje, wordt chaotischer en kan veel minder hebben. Ook op de werkvloer ondervind ik problemen. Nadat ik huilend mijn moeder had opgebeld omdat ik niet meer wist wat ik met mijzelf aanmoest heb ik opnieuw een afspraak gemaakt bij de huisarts. Uitgelegd hoe de situatie er op dit moment voorstond en de assistente in opleiding begreep het. Zij vond een onderzoek waarbij er 550 vrouwen betrokken zijn geweest die methylfenidaat hebben geslikt tot het einde van het 1e trimester. De uitkomst van het onderzoek was dat de baby's geen complicaties hadden opgelopen bij het medicijnegebruik. Er werd alleen niet bij vermeld om welke hoeveelheid het ging en wat het deed bij een voldragen zwangerschap.

Ze wilde het toch verder laten onderzoeken.
Ik ben doorgestuurd naar het ziekenhuis om daar met een gynaecoloog in gesprek te gaan om te kijken of die mij hier meer over kan vertellen. Helaas is er een wachtrij tot mei. Hierop het ziekenhuis gebeld en die gaven aan dat wanneer ik een positieve test heb ik de huisarts moet bellen en dan kan ik binnen 2 weken terecht. Ik denk dan alleen, wat als er dan uitkomt dat het niet goed is, en het wel degelijk schadelijk is voor de baby.. Nu is dat wel ver gedacht maar het speelt wel door mijn hoofd..

Is er een moeder die dit heeft meegemaakt, of is er iemand die tips heeft..

Lieve groetjes.
*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je