{{ message.message }}
{{ button.text }}

WOW! Dit bespaar je met een week geen vlees eten...

Wij doen mee aan Nationale Week Zonder Vlees!

Afbeelding blog 'WOW! Dit bespaar je met een week geen vlees eten...'

Dit jaar wordt voor de 4e keer op rij de Nationale Week Zonder Vlees gehouden. De Week Zonder Vlees wordt elk jaar in de maand maart gehouden. Dit jaar valt deze week tussen 8 en 14 maart, we zitten er dus middenin! Sommigen van jullie zullen hier niet om staan te juichen. Meerdere diners zonder vlees ziet niet iedereen zitten. Maar daar gaan wij, door middel van een aantal artikelen, verandering in proberen te brengen! In deze blog vertellen wij jou waarom je deze week echt zou moeten meedoen met de Nationale Week zonder Vlees. Één week te weinig om een verschil te maken? Echt niet!

Waarom meedoen aan de Nationale Week Zonder Vlees?

Allereerst; super tof dat je op dit artikel hebt geklikt! Dit betekent dat je nieuwsgierig bent naar de Nationale Week Zonder Vlees, je hier aan mee zou willen doen of gewoon benieuwd bent naar de gerechten. Wat jouw reden ook is, top! Nu denk je misschien 'Oké, ik wil het best eens proberen zo'n week zonder vlees. Maar hoeveel maakt een weekje nou uit?'. Meer dan je denkt! 

Door deze week geen vlees te nuttigen, verklein jij jouw ecologische voetafdruk, oftewel de milieudruk van je voeding wordt lager. Zo bespaar je op de uitstoot van broeikasgassen die een negatief effect hebben op klimaatverandering en watergebruik. Klinkt dit allemaal een beetje als onduidelijke ecologisch gebabbel? De website weekzondervlees.nl heeft precies voor jou uitgezocht wat je met alleen 1 week zonder vlees al bespaart! Wij vielen hierbij van onze stoel...

101 LITER WATER

Start je vandaag met een week geen vlees eten dan heb je volgende week woensdag ongeveer 101 liter watergebruik bespaard. Deze 101 liter water zou anders gebruikt worden voor de productie van je dagelijkse portie vlees, en de irrigatie voor de productie van veevoer en veehouderij. 

79 KILOMETER AUTORIJDEN

Besluit jij mee te doen aan de Nationale Week Zonder Vlees dan bespaar je, of je nou auto rijdt of niet, 13.7 kg CO2eq, ofwel een hele hoop uitstoot van broeikasgassen. Dit staat gelijk aan een rit van 79 kilometer! Tijdens de weken dat je wél vlees consumeert vind deze uitstoot plaats tijdens de productie van veevoer, veehouderij, de verpakking en bereiding van je dagelijkse portie vlees. 

770 GRAM DIERENVLEES

In Nederland is het antwoord op de vraag; 'Wat eten we vandaag?' vaak 'Aardappels, vlees en groente'. Dit zien we dan ook terug in de cijfers. De gemiddelde vleeseter in Nederland consumeert namelijk, per dag(!) , 110 gram vlees. Door deze week geen vlees te consumeren wordt er per persoon tijdens de Nationale Week Zonder Vlees 770 gram minder vlees geconsumeerd.

Doe je met ons mee!?

Dit alles lijkt ons genoeg reden om vanaf vandaag (als je nog niet gestart was) mee te doen aan de Nationale Week Zonder Vlees! Doe je al mee maar heb je wat inspiratie op het gebied van gerechten nodig? Geen zorgen, wordt aan gewerkt! Morgen verschijnt ons blog met 10 tips voor heerlijke, vleesvrije gerechten!

Doe jij mee met de Nationale Week Zonder Vlees, laat het ons weten in de reacties! 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je