{{ message.message }}
{{ button.text }}

We can do this!

Mijn man en ik besloten samen in maart om te stoppen met anti-conceptie omdat we klaar waren voor een tweede kindje. Wij dachten, dit is snel geregeld , want 1x zwanger door pil heen (miskraam) en 1x na een maand al zwanger wat resulteerde in Dexx. Niets bleek minder waar.

Afbeelding blog 'We can do this!'

Nu weet ik dat het zwanger worden niet vanzelfsprekend zo snel gebeurd. Wij hielden gewoon al rekening met sowieso een half jaar. Maar nadat ik stopte met de pil, bleef mijn menstruatie steeds langer uit. 

Cyclus.

Eerst heb je hoop en doe je een test. Deze is negatief. Toch wel verdrietig, maar we gaan door. En elke maand werd mijn cyclus steeds langer. In juni belde ik de huisarts voor een afspraak omdat ik na 32 dagen nog niet ongesteld was, je raad het al, op de ochtend van de afspraak... ongesteld. Toen de afspraak maar geannulleerd. Deze maand zat ik al op 44 dagen, voordat ik een nieuwe afspraak maakte bij de huisarts. Ik begon mij nu toch wel zorgen te maken. Op dinsdagochtend een afspraak, je raad het al, zondag ongesteld... Maar inmiddels zat er al wel 50 dagen tussen de cyclussen. Afspraak dit keer niet geannulleerd, gewoon gegaan , want hier moest wel even naar gekeken worden. 

Bij de huisarts.

In mijn achterhoofd hield ik rekening met PCOS. Ik heb flink wat overgewicht en ben inmiddels mijn voeding aan het aanpassen. Nadat de arts wat vragen stelt aan mij en ik deze beantwoordt, vertelt hij dat het waarschijnlijk PCOS is. Hoewel ik er rekening mee hield, kwam dit toch hard aan. Waarom , geen idee. Misschien omdat het voor mij voorheen zo "makkelijk" was om zwanger te worden en voor mijn gevoel liet mijn lichaam mij nu in de steek. Met de huisarts besproken dat ik een doorverwijzing krijg voor een echo en dat het slim is dat ik met een dietist ga praten over een goed, op mij gecontrentreerd dieet. 

Realisatie.

Nu een paar uur later, realiseer ik mij, dit is niet het einde.  Ik kan dit! Afspraak voor de echo staat, voor a.s. donderdag. Mijn moeder is geregeld als oppas voor Dexx en mijn man gaat mee naar het ziekenhuis. Hier krijgen we hopelijk snel duidelijkheid. Afspraak met de dietist is ook al aangevraagd. En de knop in mijn hoofd voor snoepen is omgezet. Of eigenlijk... uitgezet. Ik had al tijden het idee dat ik moest en wilde afvallen, maar dit geeft toch een extra schop onder je billen. Het is heel fijn, dat ik een vriendin heb die het (ook) heeft. Het is fijn, dat je iemand hebt en kent die in hetzelfde schuitje zit. Al hebben wij al een kindje en zij nog niet. 


Ondertussen gaan wij lekker naar de 2e verjaardag van onze zoon toeleven. 7 september is het alweer zover! :) 

Heb jij PCOS? Hoe ga jij hier mee om? En heb jij een dieet geprobeerd en weet je een goed ideet? Ik hoor het graag!


Afbeelding blog 'We can do this!'

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je