{{ message.message }}
{{ button.text }}

Van sapkuur naar dagelijkse routine met Sapje!

Afbeelding blog 'Van sapkuur naar dagelijkse routine met Sapje!'

Lieve lezers,

Begin oktober startte ik met de 3 daagse sapkuur van Sapje. Altijd al wilde ik een keer een sapkuur doen. Al was het enkel voor de ervaring en om te weten hoe het is. Toen deze oproep werd gepubliceerd wist ik dan ook niet hoe snel ik mij moest aanmelden! Helemaal mijn ding, dacht ik! Al helemaal omdat ik sinds een halfjaar fanatiek bezig ben met gezonde voeding en beweging. Anderzijds wist ik ook van mezelf dat ik niet de makkelijkste ben op het gebied van groenten en dergelijken, en dan vooral niet door drankjes enzo. Toch wilde ik het heel graag proberen!

Ik wilde deze sapkuur niet perse doen om af te vallen. Ik was meer benieuwd in hoeverre je het lichamelijk merkt en je daadwerkelijk meer energie krijgt, doordat je enkel natuurlijke voedingsstoffen tot je neemt die ook nog eens volzitten met vitaminen, mineralen en antioxidanten.

1 oktober startte ik met de kuur. Het eerste sapje, de Kick! Ik moet zeggen dat ik, toen ik het eerste sapje nuttige, nog wel redelijk wat vertrouwen had wat de smaak betreft. Heel lekker vond ik het niet, maar ik dacht wel; dit is te doen en vol te houden. Rond 10/11 uur begon ik aan mijn tweede sapje, de detox. Deze viel helaas minder in de smaak. Ik vond het eerlijk gezegd best pittig om weg te krijgen. Toch wilde ik doorgaan!

Naar mate de dag vorderde, kreeg ik het eigenlijk steeds moeilijker met het wegkrijgen van de sapjes. Het hongergevoel had ik prima onder controle maar ik kon moeilijk wennen aan de smaak en zóveel sapjes op een dag was toch echt iets te veel van het goede, zo merkte ik.

Ik baalde enorm, want het is niet iets voor mij om nú al op te geven, ik had er nog geen dag opzitten? Maar toch, het beïnvloedde mijn humeur enorm. Mijn vriend, waarmee ik thuis aan het werk was, was er dan ook niet heel blij mee.. haha.

Uiteindelijk bedacht ik een soort tussenoplossing. Als ik nou dagelijks/twee maal daags een sapje neem, krijg ik wel enorm veel gezonde voedingsstoffen tot mij, maar hoef ik niet een hele dag op te zien tegen het nemen van een sapje.

De eerste paar weken van oktober nam ik dus ongeveer elke ochtend, dagelijks een gezond sapje. Ik merkte dat ik hierdoor energiek mijn dag begon en in plaats van al die vitamine pillen sochtends, kreeg ik nu op een enorm natuurlijke manier enorm veel vitaminen en mineralen binnen. Op een 1 of andere manier kreeg ik de sapjes naar een paar dagen ook steeds een beetje makkelijker weg.

Daarnaast zitten er 400 gram groente in één sapje. Normaal heb ik enorm veel moeite om aan mijn dagelijkse portie groente te komen maar met 1 sapje zat je er al makkelijk aan! Dit gaf ook een enorme boost!

De drie daagse sapkuur heeft voor mij dus niet helemaal uitgepakt zoals ik van te voren gedacht had.. Voor iemand die niet heel goed kan tegen heftige overheersende groente smaken, was een volle kuur toch iets te veel van het goede. Maar, dat heeft absoluut niet geleid tot een negatief beeld en resultaat van de sapjes. Af en toe een sapje paste echt perfect in mijn nieuwe gezonde levensstijl en ik heb me weken enorm energiek gevoeld. Ik zou het dan ook iedereen aanraden. Zelfs als je dus niet zo fan bent van groentes.

Mocht jij nou binnenkort ook gaan starten met een kuur of het misschien wel op mijn manier proberen? Zet 'm op! Hier kun je de detox kuur bestellen

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je